Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 39
 İndirme 13
BİLİNÇLİ FARKINDALIĞIN DÜRTÜSELLİK VE DÜRTÜSEL SATIN ALMA DAVRANIŞI AÇISINDAN İNCELENMESİ
2020
Dergi:  
PressAcademia Procedia
Yazar:  
Özet:

Amaç- Bilinçli farkındalık, kişinin hayat felsefesini ve yaşam biçimini “şimdi ve şu ana” odaklamasıyla gerçekleşmektedir. Günümüz literatüründe birçok farklı alanda kendini gösteren bilinçli farkındalık kavramının, kişinin dürtüsellik özelliğini ve kişiyi dürtüsel satın alma davranışına yönelmesini ne derece etkilediği literatürde yeni araştırılmaya başlanan bir konudur. Bu çalışmanın amacı bilinçli farkındalık kavramıyla, dürtüselik ve dürtüsel satın alma davranışı arasındaki ilişkiyi incelemektir. Yöntem- Bu çalışmada bilinçli farkındalık kavramı, dürtüsellik ve dürtüsel satın alma davranışı açısından kavramsal olarak incelenmiştir. Bulgular- Bilinçli farkındalık, dürtüsellik ve dürtüsel satın alma davranışı arasındaki negative ilişki mevcut çalışmalar ışığında ortaya konmuştur. Sonuç- Literatür taraması sonucunda bilinçli farkındalık, dürtüsellik ve dürtüsel satın alma davranışı arasında negatif bir ilişki olduğu belirlenmiş ve gelecek araştırmalar için öneriler sunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Examination of the distinctive and distinctive behavior
2020
Yazar:  
Özet:

Purpose- Mindfulness is realized by focusing one's life philosophy and lifestyle to "now and present". The concept of mindfulness, which manifests itself in many different areas, and its effect on the person’s impulsivity and his orientation towards the impulse buying behavior is a newly researched in the literature. The purpose of this study is to examine the relationship between the concept of mindfulness, impulsivity and impulsive buying behavior. Methodology- In the thesis study, the concept of mindfulness is examined conceptually in terms of impulsivity and impulse buying behavior. The negative relationship between mindfulness, impulsivity and impulsive buying behavior has been releaved in the light of current studies. Conclusion- As a result of literature review, it was determined that there is a negative relationship between mindfulness, impulsivity and impulsive buying behavior. The suggestions for future research were also presented.

Anahtar Kelimeler:

Investigation Of Mindfulness In Terms Of Impulsivity and Impulse Buying Behavior
2020
Yazar:  
Özet:

Purpose- Mindfulness is realized by focusing one’s life philosophy and lifestyle to “now and present”. The concept of mindfulness, which manifests itself in many different areas, and its effect on person’s impulsivity and his orientation toward impulse buying behavior is a newly researched in the literature. The purpose of this study is to examine the relationship between the concept of mindfulness, impulsivity and impulse buying behaviour. Methodology- In thıs study, the concept of mindfulness is examined conceptually in terms of impulsivity and impulse buying behaviour. Findings- The negative relationship between mindfulness, impulsivity and impulse buying behaviour has been releaved in the light of current studies. Conclusion- As a result of literature review, it was determined that there are a negative relationship between mindfulness, impulsivity and impulse buying behaviour. The suggestions for future research were also presented.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




PressAcademia Procedia

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.150
Atıf : 741
2023 Impact/Etki : 0.044
Quarter
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı
Q4
459/520

PressAcademia Procedia