Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 12
 İndirme 2
Kategorik Veriler için Karışımlı Poisson ve Karışımlı Lojistik Regresyon Yöntemlerin Teorik Özelliklerinin İncelenmesi
2008
Dergi:  
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Karışımlı model yaklaşımı veri kümesinin heterojen bir yapı gösterdiğini varsaymaktadır. Söz konusu heterojenlikten dolayı veri kümesinde ekstra-varyasyon meydana gelmektedir. Veri kümesi kendi içerisinde homojen alt populasyonlara bölünerek, heterojenlik giderilmektedir. Böylece alt populasyonlar içi homojenlik sağlanırken, alt populasyanlar arası heterojenlik ortaya konmaya çalışılır. Kategorik veriler için Karışımlı Poisson ve lojistik regresyon modelleri kullanılmaktadır. Karışımlı Poisson regresyon sayıma dayalı olarak elde edilen verilerin analizinde, karışımlı lojistik regresyon ise binary, sıralayıcı ve sınıflayıcı verilerin analizinde kullanılmaktadır. Karışımlı Poisson ve lojistik regresyon modellerinde parametre tahminleri, EM algoritması kullanılarak en yüksek olabilirlik yöntemi ile elde edilmektedir. EM algoritmasının, E aşamasında bilinmeyen alt populasyon sayısı eksik gözlem olarak kabul edilip, bunların sayısı tahmin edilir, M aşamasında ise olabilirlik fonksiyonu maksimize edilip bilinmeyen parametreler en yüksek olabilirlik yöntemi ile elde edilir.

Anahtar Kelimeler:

Review of the theoretical characteristics of Mixed Poisson and Mixed Logistic Regression Methods for Category Data
2008
Yazar:  
Özet:

The mixed model approach assumes that the data set shows a heterogeneous structure. Due to this heterogeneity, extra-variation occurs in the data set. The data set itself is divided into homogeneous subpopulations, eliminating heterogeneity. Thus, while homogenity within the lower populations is achieved, heterogenity between the lower populations is attempted to be revealed. Mixed Poisson and logistical regression models are used for category data. Mixed Poisson regression is used in the analysis of the data obtained on the basis of counting, while mixed logistics regression is used in the analysis of binary, ranking and classification data. Parameters forecasts in mixed Poisson and logistical regression models are obtained by the highest probability method using the EM algorithm. The number of unknown subpopulations in the EM algorithm is considered as missing observations, and the number of them is predicted, and in the M phase the possibility function is maximized and the unknown parameters are obtained by the highest possibility method.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 410
Atıf : 667
2023 Impact/Etki : 0.054
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi