Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 6
Düzce İli Bal Kabağı Alanlarında Zararlı ve Yararlı Türlerin Belirlenmesi
2020
Dergi:  
Uluslararası Tarım ve Yaban Hayatı Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bal kabağı bitkisi (Cucurbita moschata Duch.), Batı Karadeniz Bölgesi’nde yer alan Düzce ilinde, yetiştiriciliği en fazla yapılan ve ekonomik anlamda önemli sebzelerin başında gelmektedir. Düzce ilinde bal kabağında zararlı ve yararlı türleri belirlemek amacıyla 2016-2017 yıllarında sörvey çalışmaları yürütülmüştür. Çalışmada gözle kontrol, atrap ve ağız aspiratörü yöntemleri kullanılmıştır. Çalışma sonucunda iki takıma bağlı yedi familyadan 10 zararlı tür ve dört takıma bağlı altı familyadan 13 faydalı tür tespit edilmiştir. Zararlı türlerden Aphis gossypii Glover (Hemiptera: Aphididae), Lygus pratensis L. ve Lygus rugulipennis Poppius (Hemiptera: Miridae) bal kabağı alanlarında yaygın ve sık rastlanılan türler olarak tespit edilmiştir. Doğal düşmanlardan ise en yaygın türler olarak Sphaeropharia scripta L. (Diptera: Syrphidae), Coccinella septempunctata L. (Coleoptera: Coccinellidae) ve Dicyphus errans Wolff (Hemiptera: Miridae) belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Identification of harmful and beneficial species in the fields of fair honey cabbage
2020
Yazar:  
Özet:

Cucurbita moschata Duch (Cucurbita moschata)In the province of Düzce, located in the West Black Sea Region, the cultivation is the most made and economically important vegetables. Survey work was carried out in the years 2016-2017 in order to identify harmful and beneficial species in the Honey Cave in Düzce Province. In the study, eye control, attrap and oral aspirator methods were used. The study found 10 harmful species from seven families connected to two teams and 13 beneficial species from six families connected to four teams. Of the harmful species, Aphis gossypii Glover (Hemiptera: Aphididae), Lygus pratensis L. and Lygus rugulipennis Poppius (Hemiptera: Miridae) have been identified as common and frequent species in the fields of honey grapes. Of natural enemies, the most common species are Sphaeropharia scripta L. (Diptera: Syrphidae), Coccinella septempunctata L. (Coleoptera: Coccinellidae) and Dicyphus errans Wolff (Hemiptera: Miridae).

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Uluslararası Tarım ve Yaban Hayatı Bilimleri Dergisi

Alan :   Mühendislik; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 338
Atıf : 787
2023 Impact/Etki : 0.13
Uluslararası Tarım ve Yaban Hayatı Bilimleri Dergisi