Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
 İndirme 3
Kabe Yollarında: Surre Alayı Hatıraları
2015
Dergi:  
darulfunun ilahiyat
Yazar:  
Özet:

Osmanlıların kendi coğrafyalarına yaptıkları seyahatler ve kaleme aldıkları seyahatnamelerde kendi coğrafyalarına dair değerlendirmeleri, son yıllarda tarihçilerin yoğun ilgisini çekmektedir.1 Bu seyahatnameler, daha ziya-­‐‑ de İmparatorluğun farklı etnisitelerinin birbirlerini nasıl gördükleri sorusu üzerinden değerlendirilmekte olup bu eserler üzerine yapılan çalışmalarda post-­‐‑kolonyal soruların etkisi büyüktür. Edward Said’in oryantalizm tezinden esinlenen bu çalışmalar, Osmanlı Devleti’ni, on dokuzuncu yüzyılın sömürgeci imparatorluklarıyla karşılaştıran literatürün önemli bir parçasını oluşturmak-­‐‑tadır. 2 Geçtiğimiz Şubat ayında, İsmail Kara ve Yusuf Çağlar tarafından yayına hazırlanan Ahmet Selahaddin Bey’in Surre alayı hatıraları, bu konuda literatür-­‐‑ deki tartışmalara yeni boyutlar getirebilecek dikkate değer bir katkı sunmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

On the Road: Remembrances of Surre
2015
Yazar:  
Özet:

The trips that the Ottomans make to their own geographics and the assessments of their own geographics in the trips that they get in paper have attracted historic interest in recent years.1 These trips are evaluated on the basis of the question of how the different ethnicities of the Empire see each other, and the impact of post-colonial questions in the studies on these works is great. These works, inspired by Edward Said’s theory of orientalism, are to form an important part of literature comparing the Ottoman State to the colonial empires of the nineteenth century. 2 The memories of Mr. Ahmet Selahaddin’s Surre, prepared for publication by Ismail Kara and Yusuf Çağlar last February, offer a significant contribution that can bring new dimensions to the literary discussions on this issue.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












darulfunun ilahiyat

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 433
Atıf : 543
2023 Impact/Etki : 0.042
darulfunun ilahiyat