Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
YEŞİL HASTANELERİN MALİYET AVANTAJI BAKIMINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ
2023
Dergi:  
Girişimcilik ve Kalkınma Dergisi
Yazar:  
Özet:

Hem insanların hem de kurumların faaliyetleri dolayısıyla çevreye verilen zarar da her geçen gün artmaktadır. Faaliyetleri dolayısıyla çevreye zarar veren kurumlardan birisi de başta hastaneler olmak üzere sağlık kurumlarıdır. Hastaneler insan sağlığını koruma amacına yönelik yedi gün 24 saat ilkesi doğrultusunda hizmet veren ve gerek enerji gerekse su kullanımının fazla olduğu kurumlardır. Aynı zamanda oluşan kimyasal atıklar nedeni ile de çevreye zarar verme potansiyeli bulunmaktadır. Günümüzde çevrenin sürdürülebilir kılınmasında bütün kurumların üzerine düşen görevler bulunmaktadır. Bu doğrultuda hastaneler de üzerine düşen görevi yapmak adına çeşitli girişimlerde bulunmakta, adımlar atmaktadır. Tüm bu izlenen süreçler ise, “Yeşil Hastane” kavramını ortaya çıkarmıştır. Bu çalışmanın amacı, yeşil hastanelerin çevreyi koruma adına yürüttükleri faaliyetlerinin maliyet avantajı yaratıp yaratmadığının dünyadaki ve ülkemizdeki yeşil hastane uygulamalarının incelenerek tespit edilmesidir. Araştırma sonucunda yeşil hastanelerin enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanmak yoluyla tasarrufu sağladıkları görülmüştür. Ayrıca su yönetimi sayesinde su tasarrufu sağladıkları, atıkların geri dönüştürülmesi yoluyla maliyet avantajı sağladıkları tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Girişimcilik ve Kalkınma Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 174
Atıf : 2.478
2023 Impact/Etki : 0.5
Girişimcilik ve Kalkınma Dergisi