Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 39
 İndirme 12
İmkânsız Dünyalar
2020
Dergi:  
Beytulhikme An International Journal of Philosophy
Yazar:  
Özet:

Dil ve düşünce, fiili gerçekliği pek çok farklı şekilde resmedebilme yeteneğinin yanı sıra, hiçbir suretle fiili olmayanı inşa edebilme gücüne de sahiptir. Bu güç, aynı zamanda, felsefenin metafizik sorunlar yumağı haline gelmesinin temel sebeplerinden biri olarak eleştirilmiştir. Ağırlıklı olarak 20.yy.’ın başından itibaren filozofları dilin ıslahıyla ilgili çalışmalara sevk eden temel saiklerden biri, metafiziği kapı dışında bırakarak, bilimin yaptığı gibi, fiili gerçekliğe sıkı sıkıya bağlı bir felsefi anlayış geliştirme çabasıdır. Ne var ki, dil ve düşünce yalnızca fiilen varolanla sınırlandırılmaya çalışıldığında felsefe yapabilmenin imkânı da o ölçüde güçleşir. Nitekim metafiziksiz bir felsefe inşa etme girişimleri de başarılı olamamıştır. Mantıksal ve matematiksel gelişmelere paralel olarak dönüşen ve sınırları klasik metafizikten daha geniş bir metafiziği içerecek felsefi yaklaşımlar gelişmiştir. Bu çalışmanın teması, söz konusu bu yaklaşımlardan biri olan “imkânsız dünyalar” tasavvurudur.

Anahtar Kelimeler:

The Impossible Worlds
2020
Yazar:  
Özet:

Language and thought, in addition to the ability to paint the real reality in many different ways, also have the ability to build the non-real in any way. This power has also been criticized as one of the main reasons for the philosophy becoming the foam of metaphysical problems. Weight is 20.One of the fundamental facts that from the beginning of the philosophers have been brought to the studies on the healing of the language is the effort to develop a philosophical understanding that is closely linked to the real reality, by leaving the metaphysics out of the door, as science does. Nevertheless, the possibility of making philosophy becomes so difficult when language and thought are only attempted to be limited to the actual existing. In fact, the attempts to build a metaphysical philosophy have not succeeded. It has developed philosophical approaches that are converted parallel to logical and mathematical developments and will contain a wider metaphysics than the classical metaphysics. The theme of this study is the drawing of the "impossible worlds" which is one of these approaches.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Beytulhikme An International Journal of Philosophy

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 543
Atıf : 851
2023 Impact/Etki : 0.042
Beytulhikme An International Journal of Philosophy