Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 55
 İndirme 13
SULTAN II. ABDÜLHAMİD DÖNEMİNDE DOĞU TRAKYA'DA İNŞA EDİLEN BELEDİYE BİNALARI
2020
Dergi:  
DTCF Dergisi
Yazar:  
Özet:

19. yüzyıl Osmanlı mimari programına dâhil olan kamu yapıları, Tanzimat'ın ilânı sonrası hızla değişime uğrayan bürokratik yapılanmanın sonucu olarak tüm Osmanlı kentlerinde inşa edilmiştir. Tipolojik, malzeme ve işlevsel farklılıklara sahip olan kamu yapıları arasında belediye binaları da kent siluetinde beliren bir yapı tipi olarak ortaya çıkar. II. Abdülhamid dönemi özelinde Doğu Trakya olarak tanımladığımız bugünkü Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Çorlu'da inşa edilen belediye binalarını kapsayan bu çalışmada söz konusu eserler Sanat Tarihi araştırmaları çerçevesinde değerlendirilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

The Municipality Buildings In Eastern Thrace Constructed In The Period Of Sultan Abdulhamid Ii
2020
Dergi:  
DTCF Dergisi
Yazar:  
Özet:

Public buildings included in the 19th century Ottoman architectural program were built in all Ottoman cities as a result of the bureaucratic structuring that rapidly changed after the promulgation of the Tanzimat. Among the public buildings with typological, material and functional differences, municipal buildings also emerge as a building type that appears in the city skyline. In this study, which covers the municipality buildings built in today's Edirne, Kırklareli, Tekirdağ and Çorlu, which we define as Eastern Thrace in the period of Abdulhamid II, these works are evaluated within the framework of Art History researches.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
DTCF Dergisi

Alan :   Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.784
Atıf : 5.363
Quarter
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı
Q3
381/520

Güzel Sanatlar Temel Alanı
Q3
65/89

DTCF Dergisi