Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 8
Keşfedici Veri Analizi Tekniklerinin Süreç Yetenek Analizi Çalışmalarında Uygulanması
2006
Dergi:  
Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Keşfedici veri analizi (KVA), bir veri yığınının yapısını iyi anlamak üzere, çeşitli tekniklerin kullanıldığı bir veri analizi yaklaşımıdır. Bu çalışmada, verilerin yapıları hakkında hızlı ve kolay bir şekilde bilgi sağlayan vesık kullanılan keşfedici veri analizi teknikleri kısaca tanıtılmıştır. Ardından, simetrik dağılış göstermeyen verileri simetrik hale dönüştürme amacı ile uygulanacak kuvvet dönüşümünün belirlenmesi ile ilgili bir yöntem olan “simetri için dönüşüm” yöntemi anlatılmıştır. Son olarak bir süreç yetenek çalışması uygulamasında karşılaşılmış olan simetrik olmayan veriler üzerinde simetri için dönüşüm yönteminin uygulaması gerçekleştirilmiş ve dönüştürülmüş veriler üzerinden süreç yetenek çalışması gerçekleştirilmiştir. Süreç yetenek çalışmalarında kuvvet dönüşümünün uygulanmasının avantaj ve dezavantajları tartışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 478
Atıf : 4.802
2023 Impact/Etki : 0.185
Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırmaları Dergisi