Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 10
The Effects of Agro-Waste Reinforcing Fillers as Single and Hybrid on Mechanical and Thermal Properties of Polypropylene
2019
Dergi:  
Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Fen ve Mühendislik Dergisi
Yazar:  
Özet:

After agricultural harvests and pruning, billions of tons of agro-wastes are occurred on Earth. Only a small amount of the agro-waste is used as fertilizer and fuel and the rest is not evaluated. The remaining waste can cause air pollution if it is burned in the field. For this reason, this large amount of waste can be used as a reinforcement or filler to produce polymeric composite products. In last decade, the development of natural fiber/polymer composites has gained popularity in many applications such as decking, siding, and automotive indoor parts due to their environment friendly characteristics, low cost, low density etc. In this study, the effective utilization of rice husk (RH) and vine stem (VS) as natural reinforcing fillers in polypropylene (PP) based composites was evaluated. PP matrix composites containing different weight fraction of RH  (10%, 20% and 30 %) and hybrid RH-VS-PP matrix composites were manufactured to observe the mechanical (tensile and flexural strengths, and Young’s and flexural moduli) and thermal (degradation, melting, and crystallization temperatures etc.) properties of the composites. The RH-PP and RH-VS-PP composites exhibited much better mechanical and thermal properties compared to neat PP. RH-PP and RH-VS-PP composites showed an increase in thermal stability, which is indicated by shifting in maximum degradation temperature to a higher degradation temperature. Compared to RH-PP composites, the RH-VS-PP composites offered better flexural properties when the ratio of rice husk to vine stem was 3:7.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Fen ve Mühendislik Dergisi

Alan :   Mühendislik; Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 441
Atıf : 337
2023 Impact/Etki : 0.206
Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Fen ve Mühendislik Dergisi