Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 20
 İndirme 4
Öğretmen Adaylarının Sosyal Ağ Sitelerini Kullanım Amaçları, Eleştirel Düşünme Eğilimleri ve Medya Okuryazarlıkları Arasındaki İlişkiler
2020
Dergi:  
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüzde teknolojik imkânlar sayesinde bilginin hızla artışı ve yayılımı sonucunda bilginin kullanımı için sorgulanması ve yorumlanması gerekli hale gelmiştir. Özellikle bireylerin sosyal ağ sitelerini kullanım artışları sonucunda karşılaştıkları yoğun bilgiyi seçmeleri ve değerlendirmeleri eleştirel düşünme ve medya okuryazarlık becerilerinin gelişimini etkilemektedir. Bu araştırmanın amacı öğretmen adaylarının sosyal ağ sitelerini kullanım amaçları, eleştirel düşünme eğilimleri ve medya okuryazarlıkları arasındaki ilişkileri araştırmaktır. Çalışmanın katılımcılarını Hacettepe Üniversitesi eğitim fakültesinin çeşitli bölümlerinde öğrenim gören 208 öğretmen adayı oluşturmaktadır. Yordayıcı korelasyonel araştırma desenine dayalı olarak temellendirilen bu çalışmada sosyal ağ siteleri kullanım amacı, eleştirel düşünme eğilimi ve medya okuryazarlıkları arasındaki doğrudan ve dolaylı ilişkilerle ilgili hipotezleri test etmek için yapısal eşitlik modellemesi kullanılmıştır. Elde edilen bulgulara göre sosyal ağ siteleri kullanım amacı ve eleştirel düşünme eğiliminin medya okuryazarlığı üzerinde pozitif ve anlamlı etkiye sahip olduğu tespit edilmiştir. Diğer taraftan sosyal ağ siteleri kullanım amacının eleştirel düşünmeyi pozitif yönde fakat anlamlı etkilemediği tespit edilmiştir. Araştırmadan elde edilen bulgular doğrultusunda bazı önerilerde bulunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

The Purposes of Teacher Candidates' Social Networks Uses, Relationships Between Critical Thought Trends and Media Reading
2020
Yazar:  
Özet:

Today, thanks to technological possibilities, the rapid increase and spread of information has made it necessary for the use of information to be questioned and interpreted. In particular, the selection and evaluation of the intense information that individuals encounter as a result of increased use of social networking sites influences the development of critical thinking and media reading skills. The purpose of this research is to explore the relationships between the purpose of teachers’ social networking sites, critical thinking trends and media literature. The study consists of 208 teachers candidates who study in various departments of the Hacettepe University's educational faculty. Based on a correlational research model, this study used structural equality modeling to test the purpose of social networking sites, the tendency of critical thinking and the hypotheses related to the direct and indirect relations between media literature. The findings found that social networking sites have a positive and meaningful impact on the purpose of use and critical thinking. On the other hand, the purpose of using social networks has been found to have a positive but meaningful impact on critical thinking. According to the findings obtained from the research, some recommendations have been made.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 477
Atıf : 2.257
2023 Impact/Etki : 0.128
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi