Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 59
 İndirme 14
KURULUŞUNDAN KAPANIŞINA KADAR BİR KÜLTÜR KURUMU OLARAK TÜRK OCAKLARI
2020
Dergi:  
Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences
Yazar:  
Özet:

II. Meşrutiyet döneminde kurulan ve “Türklük” amacına hizmet eden derneklerden en uzun ömürlüsü “Türk Ocakları” olmuştur. II. Meşrutiyet sonrası Osmanlı bünyesindeki gerek Müslim ve gerekse gayr-ı Müslim topluluklar bağımsızlık hareketine girişmiştir. Aynı zamanda vuku bulan Balkan savaşları Osmanlı yöneticilerinin Türkçülüğe yönelmesini sağlamıştır. Türk milliyetçiliği hareketini oluşturmak ve yön vermek maksadıyla II. Meşrutiyet döneminde öncelikle Türk Derneği, sonrasında Türk Yurdu Cemiyeti, gibi kuruluşlar meydana gelmiştir. Bu kuruluşlar içerisinde en etkili ve en uzun ömürlü olanı Türk Ocakları olmuştur. Türk Ocakları, Cumhuriyetin kurulmasından önce ve sonrasında “millî devlet” kurulması sürecine önemli katkılarda bulunmuşlardır. Türk ocakları, Serbest Cumhuriyet Fırkası ile gerçekleştirilmeye çalışılan çok partili hayata geçiş denemesinin ortaya çıkardığı olumsuz siyasî şartlar içerisinde kendilerini feshederek kapanmışlardır. Türk ocaklarının, 1931 yılına kadar yaklaşık 247 adet şubesi bulunuyordu Türk ocakları, bu şubelerde halkın ihtiyacı olan kültürel faaliyetlerin yanı sıra Milli mücadele ve akabinde Cumhuriyet döneminde de aktif roller üstlenmiştir. Atatürk’ün yapmış olduğu uygulamaları desteklemiştir.

Anahtar Kelimeler:

The Turkish culture of January to its closure
2020
Yazar:  
Özet:

and II. The longest lifetime of the associations established during the period of legitimacy and serving the purpose of "Turkey" was "Turkish Oakers". and II. After the legitimacy of the Ottoman body, the Muslim and non-Muslim communities entered the movement of independence. At the same time, the Balkan wars have also made it possible for the Ottoman rulers to turn to Turkish. The Turkish nationalist movement is designed to create and guide the two. In the period of legitimacy, first the Turkish Association, then the Turkish Country Society, organizations were formed. The most effective and long-lived among these organizations were the Turkish Yankees. The Turkish Yankees have made significant contributions to the process of establishing the "national state" before and after the establishment of the Republic. The Turkish leaders have shut down themselves in the negative political conditions revealed by the multi-party attempt to transition to life, which was attempted to be carried out with the Free Republic Frontier. By 1931, there were approximately 247 branches of the Turkish shops, the Turkish shops, the cultural activities that the people need in these branches, as well as the national struggle and the success of the Republic, have taken active roles in the period. He supported the practices that Ataturk had done.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.031
Atıf : 394
2023 Impact/Etki : 0.085
Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences