Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 5
Budd-Chiari sendromlu hastada, Ebstein-Barr Virüsüne bağlı dissemine intravasküler koagülasyon, lichen planus ve vestibüler nörit
2003
Dergi:  
Akademik Gastroenteroloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Budd-Chiari Syndrome (BCS) is a disorder resulting from the obstruction of hepatic veins at the level of junction with the vena cava inferior because of the disruption of venous drainage of the liver from various reasons. The etiology rarely involves viral infections. Epstein-Barr virus (EBV) is a virus which may cause multi-systemic clinic disorders. A 29- year-old female with complaints of dizziness, nausea, widespread maculopapular rash in abdominal and dorsal regions was hospitalized. Physical examination revealed fever, cervical bilateral multiple lymphadenopathy (largest was 1x1 cm in size), painful hepatomegaly, splenomegaly and massive ascites. Laboratory results showed hematologic parameters suggesting disseminated intravascular coagulopathy (DIC). Monospot test for EBV was positive and EBV viral capsular antigen (VCA) IgG was found at a titer of 1/320. Portal Doppler ultrasonography revealed hepatic vein thrombosis, splenomegaly, hepatomegaly and hypertrophy of caudate lobe, and the patient was accepted as BCS. The patient was given the diagnosis of vestibular neuritis after neurologic and otologic examination and the biopsy taken from the skin lesions suggested the diagnosis of lichen planus. After review of the literature, it was considered that EBV infection may cause a clinical picture as seen in our case and may result in BCS with its potential to form DIC. In conclusion we found it worthwhile to present our case in regard to EBV's potential to cause a wide clinical spectrum including DİC, vestibular neuritis, lichen planus and finally BCS.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Akademik Gastroenteroloji Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 148
Atıf : 25
Akademik Gastroenteroloji Dergisi