User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 12
 Downloands 3
Botanical composition, forage yield and quality under different improved Mediterranean rangeland
2018
Journal:  
Mediterranean Agricultural Sciences
Author:  
Abstract:

Akdeniz meralarında iklim ve aşırı otlatma sonucunda tek yıllık bitki türleri ile karaçalı (Paliurus spina-christi), gibi dikenli çalılarda artış olmaktadır. Bu çalışma ile Batı Türkiye’de (Çanakkale) mera iyileştirme çalışmalarının meranın botanik kompozisyonu, ot verimi ve kalitesine nasıl etki ettiği belirlenmiştir. İyileştirme uygulamalarında 1. kontrol (hiçbir işlem uygulanmayan (C)), 2. karaçalıların uzaklaştırılarak, yem bitkileri ekilen mera (R), 3. herbisitlerle çalıları yok edildiği mera (H), 4. dozer ve riper ile çalıları kökünden sökülerek uzaklaştırılmış alan (M), 5. uzun yıllar tarla olarak kullanıldıktan sonra tohumlanarak oluşturulan mera (F). Bütün uygulama alanlarında tohumlama yapılmıştır. Tohumlamada çok yıllık çim, domuz ayrığı ve yonca kullanılmıştır. Araştırma bulgularına göre; en fazla tür (45 adet) kontrol merasında, en az ise mekanik olarak karaçalının yok edildiği (28 tür) merada belirlenmiştir. Yapılan tüm ıslah çalışmaları meraların kuru ot verimi ile yenen ot miktarını önemli derecede artırmıştır. Kuru ot verimi en fazla mekanik olarak çalıların yok edildiği merada olmuş ve verim 2.5 kat artmıştır. Islah çalışmaları meraların ot kalitesini değiştirmemiştir. Bu durum ülkemizdeki karaçalı ile kaplı meralarda ıslahın kaçınılmaz olduğu sonucunu doğurmaktadır.

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles










Mediterranean Agricultural Sciences

Field :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Journal Type :   Ulusal

Metrics
Article : 724
Cite : 4.378
Mediterranean Agricultural Sciences