Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 13
 İndirme 8
Yerel Yönetimlerde Yatırım Kriterlerinin Belirlenmesi: Bulanık DEMATEL Yöntemiyle Bir Analiz
2019
Dergi:  
Yönetim ve Ekonomi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, yerel yönetimlerin yaptıkları yatırımlara etki eden faktörlerin belirlenmesidir. Bu çerçevede, literatür taraması neticesinde bahsi geçen yerel yönetimlerin yatırım kararlarını etkileyeceği düşünülen 6 farklı kriter (nüfus artışı, bölgesel kişi başı GSYİH, lokasyon, jeolojik etki, politik risk ve finansal risk) dikkate alınmıştır. Öte yandan, belirtilen bu amaca ulaşabilmek için bulanık DEMATEL yönteminden faydalanılmıştır. Sonuç olarak, nüfus artışı ve bölgesel kişi başı GSYİH rakamının yerel yönetimlerin yatırım seçimlerini etkileyen en önemli kriterler olduğu belirlenmiştir. Bu sonuçlara ek olarak, jeolojik etki en çok etkileyen kriter, nüfus artışı ise en çok etkilenen kriter olarak öne çıkmaktadır. Bu sonuçlar dikkate alındığında, yerel yönetimlerin ağırlıklı olarak nüfusu yoğun olan ve bölgesel anlamda daha da kalkınmış olan kesimlere yatırım yaptıkları anlaşılmaktadır. Söz konusu bilgilerden yola çıkılarak yerel yönetimlerin nüfusu az olan ve ekonomik anlamda kalkınmamış bölgeleri de göz ardı etmemeleri gerektiğini söyleyebilmek mümkündür. Bu sayede, ülkenin ekonomik olarak gelişmesine katkı sağlanabilecektir. Anahtar Kelimeler: Yerel Yönetimler, Yatırım Seçimi, Bulanık DEMATEL JEL Sınıflandırması: H72, R11

Anahtar Kelimeler:

Establishment of Investment Criteria in Local Governments: An Analysis with the Dematel Method
2019
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to identify the factors that influence local governments’ investments. In this framework, 6 different criteria were considered to affect local governments referred to in the literary survey’s investment decisions (population increase, GDP per capita, location, geological impact, political risk and financial risk). On the other hand, it has been used the foolish DEMATEL method to this specified goal. As a result, the population growth and the GDP per capita figure have been determined as the most important criteria affecting local governments’ investment choices. In addition to these findings, geological impact is the criterion that affects the most, and population growth is the criterion that affects the most. Given these findings, it is clear that local governments are investing mainly in populated and more regionally developed sections. From this information, it is possible to say that local governments should not ignore the areas that have a small population and are economically undeveloped. This will contribute to the economic development of the country. Keywords: Local Governments, Investment Selection, Closed DEMATEL JEL Classification: H72, R11

Anahtar Kelimeler:

Determination Of Investment Criteria In Local Governments: An Analysis With Fuzzy Dematel Method
2019
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to determine the factors affecting the investments of local governments. In this context, 6 different criteria (population growth, GDP per capita, location, geological impact, political risk and financial risk) which can affect the investment decisions of the local administrations mentioned are taken into consideration. On the other hand, the fuzzy DEMATEL method is used to achieve this goal. As a result, population growth and the per capita GDP amount are the most important criteria affecting local government investment choices. In addition to these results, geological impact is the most influential and population growth is the most affected criterion. Considering these results, it is understood that local governments have invested heavily in populations that are densely populated and are more developed in the regional sense. Based on the information in question, it is possible to say that local governments should not ignore the regions with low population and economic development. In this way, economic development of the country can be contributed. Keywords: Local Governments, Investment Decision, Fuzzy DEMATEL JEL Classification: H72, R11

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Yönetim ve Ekonomi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.125
Atıf : 12.830
2023 Impact/Etki : 0.325
Yönetim ve Ekonomi