Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 12
 Görüntüleme 64
 İndirme 16
Üniversite Öğrencilerinin Umutsuzluk Düzeyleri, Belirsizliğe Tahammülsüzlük ve Özyeterliklerinin İncelenmesi
2020
Dergi:  
Kastamonu Education Journal
Yazar:  
Özet:

Üniversite döneminde, gelecek kaygısı daha belirgin hale gelmektedir. Özellikle artan rekabet ve işsizlik sorunu geleceğe yönelik bir belirsizlik oluşturmakta ve belirsizliğe tahammül etme sorunu öğrencinin psikolojik uyumunu sekteye uğratabilmektedir. Öğrencilerin gelecek kaygısı yaşamasında, belirsizliğe tahammülsüzlüğünün önemli bir rolü olduğu düşünülmektedir. Yine öğrencilerin yaşadıkları gelecek kaygısını, öğrencilerin kendisine yönelik özyeterlik inancı, gelecekte iş bulma düşüncesi gibi faktörlerden de etkilenebileceği düşünülmektedir. Bu nedenle bu çalışma da üniversite öğrencilerinin yaşadıkları gelecek kaygılarının, belirsizliğe tahammülsüzlük, genel özyeterlikleri, ve gelecekte iş bulmaya ilişkin görüşleri incelenmiştir. Veriler Belirsizliğe Tahammülsüzlük Ölçeği-Kısa Form (BTÖ-12), Beck Umutsuzluk Ölçeği ve Genel Öz Yeterlik Ölçeği (GÖYÖ) aracılığıyla toplanmıştır. Araştırma sonucunda, öğrencilerin umutsuzluk düzeyi ile genel özyeterlik arasında ters yönde anlamlı bir ilişki olduğu, belirsizliğe tahammülsüzlükle ise pozitif yönde anlamlı ilişki olduğu bulunmuştur. Ayrıca öğrencilerin umutsuzluk düzeyini genel özyeterlik, belirsizliğe tahammülsüzlük ve gelecekte iş bulma olasılığına ilişkin algı değişkenlerince yordandığı görülmüştür. Elde edilen bulgular ilgili alan yazın doğrultusunda tartışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

University students' level of disappointment, uncertainty intolerance and selfishness review
2020
Yazar:  
Özet:

During the university period, the concern for the future becomes clearer. In particular, the increasing competition and unemployment problem creates uncertainty towards the future, and the problem of tolerating uncertainty can affect the student's psychological harmony. In students' future concerns, uncertainty is considered to play an important role. It is believed that the future concerns of students that they experience can also be influenced by factors such as the student's belief in self-sufficiency, the idea of finding a job in the future. Therefore, this study also examined the opinions of university students about the future concerns they experience, uncertainty intolerance, general selfishness, and finding a job in the future. The data has been collected through the Uncertainty Impotence Scale-Short Form (BTÖ-12), the Beck Desperate Scale and the General Self-Compliance Scale (GOS). The study found that there was a meaningful relationship between the level of disappointment and general selfishness, and that there was a meaningful relationship in the positive direction with uncertainty. It has also been seen that the level of disappointment of students is overwhelmed by variables in perception of general selfishness, uncertainty and the possibility of finding a job in the future. The findings obtained are discussed in the field in the summer.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Kastamonu Education Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.866
Atıf : 20.176
2023 Impact/Etki : 0.067
Kastamonu Education Journal