Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 14
Determination of Relationship Between Some Udder and Body Traits of Holstein Cows by Canonical Correlation Analysis
2013
Dergi:  
Kocatepe Veteriner Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, bazı meme özellikleri ile vücut özellikleri arasındaki ilişkinin ele alnımasıdır. Bu amaçla, Aydın ilinin Bozdoğan ilçesinde bulunan bir süt sığırcılığı işletmesinde yetiştirilen 50 baş Holştayn inekte cidago yüksekliği (CY), incik çevresi (İÇ), vücut uzunluğu (VU), göğüs çevresi (GÇ), sağrı yüksekliği (SY), sağrı genişliği (SG), arka meme yüksekliği (AMY), sağ ön meme başı çevresi (SÖMBÇ), sağ arka meme başı çevresi (SAMBÇ), sol ön meme başı çevresi (SLÖMBÇ), sol arka meme başı çevresi (SLAMBÇ), ön meme başı uzunluğu (ÖMBU) ve arka meme başı uzunluğu (AMBU) arasındaki kanonik korelasyonlar tahmin edilmiştir. 7 meme özelliği Y değişken seti olarak alınırken, 6 vücut özelliği de X değişken seti olarak alınmıştır. Sonuçta, birinci kanonik değişken çifti arasındaki korelasyon 0.62 olarak bulunmuştur (P˃ 0.05). Vücut ölçülerinden CY ile VU, meme SLAMBÇ ile SAMBÇ’ye ait kanonik değişkenlerin yaptığı katkı diğerlerine göre daha yüksek bulunmuştur. Elde edilen sonuçlara gore, iki değişken setinin (U1 ve V1) birbiri üzerindeki değişimi açıklama derecesi (gereksizlik indeksi) sırasıyla % 6.2 ile % 2.1 bulunmuştur

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Kocatepe Veteriner Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 698
Atıf : 2.318
Kocatepe Veteriner Dergisi