User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 5
MEYAN KÖKÜ EKSTRAKTI VE SIVICAM KARIŞIMI İLE RENKLENDİRİLMİŞ BAZI AĞAÇ TÜRLERİ ÜZERİNDE DOĞAL YAŞLANDIRMANIN RENK KARARLILIĞINA ETKİSİ
2017
Journal:  
İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi
Author:  
Abstract:

Bu çalışma, ahşap ürünler için doğal renklendirici ve sıvıcam karışımı ile dayanıklı üst yüzey malzemesi geliştirmek ve doğal yaşlandırmaya karşı renk kararlılığını belirlemek için tasarlanmıştır. Doğal pigment olarak seçilen meyan kökü (Glycyrrhiza glabra L.) ekstraktı, sıvı cam ve üç çeşit mordan(Sirke, Demir Sülfat, Alüminyum Sülfat) ile karıştırılarak çeşitli renklendiriciler elde edilmiştir. Elde edilen renklendiriciler, sibirya çamı(Pinus sibirica), sarıçam (Pinus sylvestris L.), ladin(Picea abies), kızılçam(Pinus brutia) ve iroko(Milica excelsa)odun örneklerine daldırma yöntemiyle uygulanmıştır. Renklendirilen örnekler, sıvı camın yaşlandırmaya karşı koruyuculuğu değerlendirmek için test edilmek amacıyla 50, 100 ve 150 günlük sürelerlele doğal yaşlandırma sürecine maruz bırakılmıştır. Sonuçlara bakıldığında sıvıcamlı karışımlar, sıvıcamsız karışımlara kıyasla hızlı yaşlandırma etkisine karşı çok daha fazla renk kararlılığı göstermiştir.

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles








İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi

Field :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Journal Type :   Ulusal

Metrics
Article : 297
Cite : 290
İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi