Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 30
 İndirme 9
İç Savaştan Devlet Başkanlığı Seçimine: Liberya’da Kalıcı Barış ve İstikrar Ne Derece Mümkün?
2020
Dergi:  
Gazi Akademik Bakış
Yazar:  
Özet:

19’uncu yüzyılda ABD’de özgür bırakılan kölelerin kurduğu Liberya, 1980’deki askerî darbe ve 1989’da başlayan iç savaşı sonrası Batı Afrika Ülkeleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS) ve Birleş¬miş Milletler’in müdahalesi ile görece istikrara kavuşmuştur. 2016’da güvenlik sorumluluğunu Liber¬ya hükûmetine devreden BM Liberya Misyonu (UNMIL) 2018’de kapatılmıştır. Liberya hükûmeti sorumluluğunda icra edilen 2017 devlet başkanlığı seçimini George Weah’ın kazanmasıyla birlikte Liberya için yeni bir dönem başlamıştır. Bu makale, Liberya’yı iç savaşa götüren dinamiklerin in¬celenerek devlet başkanlığı seçimlerinden sonra kalıcı barış ve istikrarın mümkün olup olmadığının sorgulanmasını amaçlamaktadır. Açık kaynaktan derlenen bilgilere dayanan araştırma sonucunda, ülkedeki siyasi profilin tarihsel olarak değişikliğe uğradığı, buna rağmen ülkeyi iç savaşa götüren siyasi ve sosyoekonomik dinamiklerin tamamen yok olmadığı, güvenlik sektörü reformundaki boşlukların riskler taşıdığı, ülkenin kalıcı barış ve istikrar açısından bölgesel ve uluslararası gelişmelere karşı kırıl¬gan olduğu sonucuna varılmıştır

Anahtar Kelimeler:

From the Civil War to the Presidential Election: How Much Permanent Peace and Stability Is Possible in Liberia?
2020
Yazar:  
Özet:

Liberia, which was founded by the liberated slaves in the United States in the 19th century, was relatively stable by the intervention of the Western African Economic Community (ECOWAS) and the United Nations after the military coup in 1980 and the civil war in 1989. The United Nations Liberia Mission (UNMIL) which transferred security responsibility to the Liberia government in 2016 was closed in 2018. The 2017 presidential election, which was held under the responsibility of the Liberian government, began a new period for Liberia with the victory of George Weah. This article aims to explore the dynamics that led Liberia to a civil war and to question whether permanent peace and stability is possible after the presidential election. The research, based on information collected from open sources, concluded that the political profile in the country has changed historically, that the political and socio-economic dynamics that have led the country to a civil war have not completely disappeared, that the gap in the security sector reform carries risks, that the country is vulnerable to regional and international developments in terms of permanent peace and stability.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Gazi Akademik Bakış

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 483
Atıf : 2.928
2023 Impact/Etki : 0.104
Gazi Akademik Bakış