Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 15
KIDEM TAZMİNATI FON TASARISI ÜZERİNE DÜŞÜNCELER
2010
Dergi:  
Akademik Yaklaşımlar Dergisi
Yazar:  
Özet:

İşsizlik Sigortası ve İş Güvencesi hükümlerinin yürürlüğe girmesi ile kıdem tazminatı sorumluluğunun işverenlerden alınıp bir fona devredilmesi görüşünün ağırlık kazanması üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, oluşturduğu bir bilim kuruluna Kıdem Tazminatı Fonu Kanun Tasarısı Taslağı hazırlama görevi vermiştir. Kıdem Tazminatı Fonu Kanun Tasarısı Taslağının 1. Maddesinde bu kanunun amacı; “kapsamına giren işçilere ve hak sahiplerine belirtilen esaslara göre kurulacak Kıdem Tazminatı Fonundan hak edecekleri kıdem tazminatının ödenmesi ve bu tazminatın güvence altına alınması” şeklinde tanımlanmıştır. Bu çalışmada Kıdem Tazminatı Fonu ile ilgili tarihsel gelişim, geçmişteki fon tecrübeleri, fonun hukuki Yapısı, Kıdem Tazminatı Fon Tasarısının içeriği ve tasarıya yönelik değerlendirmeler ele alınmıştır.

Anahtar Kelimeler:

thoughts on senior compensation fund bill
2010
Yazar:  
Özet:

with the introduction of unemployment insurance and business assurance provisions into force, the responsibility of the senior compensation is taken from employers and transferred to a fund upon weight gain, the senior compensation of a science board created by the ministry of work and social security has served as drafting the legal bill of the fund of senior compensation in article 1 of the legal bill of the legal bill, the purpose of this law is to pay the senior compensation to the workers and the fundamentals of the rights to be established according to the fundamentals, and to the assurance of this compensation in the form of the legal fundraisal fundraising of the historical fundraise of the legal fundraise and the legal fundraise of this fundraisal fundraisal fundraise in the past

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Akademik Yaklaşımlar Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 285
Atıf : 2.135
2023 Impact/Etki : 0.32
Akademik Yaklaşımlar Dergisi