Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 39
 İndirme 15
TWITTER'IN GÜNDEM BELİRLEMESİ BAĞLAMINDA EVLİLİK PROGRAMLARININ YENİDEN DÜZENLENMESİ
2019
Dergi:  
Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kitle iletişim araçlarının hayatlarımıza girmesiyle birlikte bireyleri etkilediği yönünde çok sayıda araştırma da alanyazında yer almaya başlamıştır. Medyanın tek taraflı bir etkisi olduğu ve bireylerin bu etkiye maruz kaldığı yönündeki eleştiriler sosyal medyayla birlikte yön değişmeye başlamıştır. Kimileri için kurtuluş, kimileri için demokrasi için tek yol hatta medyanın yeniden doğuşu olarak tanımlanan sosyal medya, bu kez bambaşka bir gündem belirleme şeklini literatüre sokmuştur. Bu durum sosyal medyanın, kitle iletişim araçlarının gündemini belirlemesi şeklindedir. Gündem belirleme araştırmaları bu konuyu araştırmaya başlamış sosyal medyanın geleneksel iletişim araçlarının gündemini belirlediği yönünde tartışmalar ivme kazanmıştır. Bu çalışmada da “Evlilik Programlarının kaldırılması” örneği çerçevesinde haber mecrası olarak etkisi kabul edilen Twitter’ın, medya gündemine etkisi araştırılmıştır. Çalışma sonunda Evlilik Programları örneği ekseninde Twitter’ın geleneksel medyanın gündemini belirlediği tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Twitter's day-to-day fixation of newly arranged marriage programs
2019
Yazar:  
Özet:

With the entrance of mass communications to our lives, many research has also begun to appear in the field. The criticism that the media has an unilateral impact and that individuals are exposed to this impact has begun to change direction along with social media. For some, liberation, for some, the only way for democracy, even the social media, which is defined as the rebirth of the media, this time has brought a different form of agenda determination into literature. This is the way the social media determines the agenda of the mass media. Daily determination research has been pushed into discussions on the way that social media has started to investigate this issue and determines the agenda of traditional means of communication. This study also investigated the influence of Twitter, which was considered an influence as a news messenger in the framework of the example of "release of marriage programs", on the media agenda. At the end of the study, the example axis of the Marriage Programs found that Twitter determined the agenda of the traditional media.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.142
Atıf : 5.357
2023 Impact/Etki : 0.181
Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi