Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 47
 İndirme 9
Bulgaria and the Young Turk Revolution (June 1908 – April 1909): The Beginning of the End of Ottoman Empire / Bulgaristan ve Genç Türkler Devrimi (Haziran 1908 - Nisan 1909): Osmanlı İmparatorluğunun Bitişinin Başlangıcı
2012
Dergi:  
ADAM AKADEMİ Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu makalede Genç Türkler Devriminden (1908) önce ve sonra Bulgaristan-Osmanlı Devleti ilişkileri değerlendirilmektedir. Bulgaristan’ın bağımsızlığı ve Bulgarların Makedonya ve Edirne bölgelerindeki hakları; Sofya ve İstanbul arasındaki başlıca iki konudur. Savaşın kaçınılmaz olduğu dönemde Balkanların durumu nedeniyle bu konular oldukça önemlidir. Böylece, Osmanlı mirası için verilen mücadelede sona gelinir.

Anahtar Kelimeler:

Bulgaria and the Young Turk Revolution (June 1908 - April 1909): The Beginning of the End of the Ottoman Empire (June 1908 - April 1909): The Beginning of the End of the Ottoman Empire
2012
Yazar:  
Özet:

This article evaluates the Bulgarian-Othman State relations before and after the Youth Turkish Revolution (1908) . The independence of Bulgaria and the rights of the Bulgarians in the regions of Macedonia and Edirne are two main issues between Sofia and Istanbul. During the time of war, the situation in the Balkans is very important. So, the struggle for the Ottoman heritage ends.

2012
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
ADAM AKADEMİ Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 222
Atıf : 423
Quarter
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı
Q4
418/520

Hukuk Temel Alanı
Q4
45/58

Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı
Q4
58/73

ADAM AKADEMİ Sosyal Bilimler Dergisi