Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 35
 İndirme 14
 Sesli Dinleme 1
ÖĞRENCİLERE GÖRE POZİTİF ÖĞRETMEN ÖZELLİKLERİNİN ÖĞRENCİ MOTİVASYONU VE KATILIMI AÇISINDAN İNCELENMESİ
2020
Dergi:  
Uluslararası Eğitim Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı öğrencilerin ders çalışmaya motive olmaları ve derse katılımları ile pozitif öğretmen özellikleri arasındaki ilişkileri ortaya çıkarmaktır. Çalışma grubu 14-19 yaşları arasında lise öğrenimi gören 105 kız ve 143 erkek olmak üzere toplam 248 ergen üzerinde gerçekleştirilmiştir. Araştırmada "Ergenler İçin Ders Çalışmaya Motive Olma Ölçeği" , "Derse Katılım Ölçeği" ve "Pozitif Öğretmen Ölçeği" kullanılmıştır. Öğrencilerin ders çalışmaya motive olmaları  ve derse katılımları ile pozitif öğretmen özellikleri arasındaki ilişkiler Pearson Korelasyon ve Çoklu Regresyon analizi ile hesaplanmıştır. Pozitif öğretmen ile içsel motivasyon arasındaki ilişki pozitif yönde ve anlamlı bulunmuştur. Amotivasyon ile pozitif öğretmen içsel motivasyon ve dışsal motivasyon arasındaki ilişki negatif yönde ve anlamlı bulunmuştur. Öğrencilerin pozitif öğretmen ile motivasyon ölçeğinin alt boyutları olan bilişsel katılım ile duygusal katılım arasında pozitif yönde güçlü ve anlamlı ilişki bulunmuştur.  Motivasyon ölçeğinin alt boyutu olan davranışsal katılım, pozitif öğretmen özelliklerinin pozitif yönde anlamlı düzeyde açıkladığı saptanmıştır. 

Anahtar Kelimeler:

Students consider the positive teacher’s characteristics from the student motivation and murder
2020
Yazar:  
Özet:

The purpose of this research is to motivate students to study the course and to reveal the relationship between their participation in the course and the positive teacher’s characteristics. The study group was conducted on a total of 248 teenagers, including 105 girls and 143 men, who studied high school between the ages of 14-19 years. The study used "The scale of motivation for teaching for adolescents" , "The scale of participation in classes" and "The scale of the positive teacher". The relationship between the motivation of students to study in the course and the participation in the course and the positive teacher characteristics is calculated by Pearson Correlation and Multi-Regression Analysis. The relationship between the positive teacher and the inner motivation has been found in a positive direction and meaningful. The relationship between motivation and positive teacher and internal motivation and external motivation has been found negative and meaningful. There has been a strong and meaningful relationship in the positive direction between cognitive participation and emotional participation, which are the lower dimensions of the positive teacher of students and the motivation scale.  Behavioral participation, which is the lower dimension of the motivation scale, has been found that the positive teacher’s characteristics are explained in a significant level in the positive direction.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Uluslararası Eğitim Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 616
Atıf : 2.026
Uluslararası Eğitim Bilimleri Dergisi