Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 23
 İndirme 7
SHOK-1’İN GRAFİTİ UYGULAMALARININ X-IŞINI VE ANATOMİ İLİŞKİSİNDE DEĞERLENDİRİLMESİ
2018
Dergi:  
Kesit Akademi Dergisi
Yazar:  
Özet:

İnsan anatomisinin eşsiz yapısının duvar resimlerine tasvir edilmesinde mağara duvarları bir uzam olarak kullanılmıştır. İlk anatomik çizimlerin yapıldığı bu resimlerde insan bedeninin mekanik yapısı çözülmeye ve sorgulanmaya başlanmıştır. Anatomi bilimi de insan bedeninin mekaniğinin çözülmesini amaçlayan kadavra çalışmaları ve bu girişimleri destekleyen teknik ve sanatsal çizimlerin ışığında ortaya çıkmıştır. Anatomi, tıp biliminin olduğu kadar sanatın da en temel yapısının bir parçası ve açılımı olmuştur. X ışınlarının keşfedilmesi ile insan vücudunun gizemli merak uyandıran içyapısı daha görünür bir hal almıştır. Anatomi bilimi de bu keşfin ardından bedenin yolculuğunda daha doğru ve ilerlemeci adımlar atmıştır. Tıp biliminin en önemli gelişmelerinden biri olan x ışınlarının keşfi birçok hastalığın tedavisinin ve teşhisinin gerçekleşmesinde röntgen görüntüleme yönteminin kullanılmasını sağlamıştır. Röntgen görüntüleme yöntemi tıp alanında çok kullanılan bir teknik olmasının yanı sıra özellikle günümüz sanat uygulanmalarında da sanatçıların sanatsal anlatılarını farklılaştırmak ve güçlendirmek için kullandıkları bir araç olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu sanat uygulamaları arasında fotoğraf, resim ve grafiti sanatı gibi alanları sıralayabiliriz. Gerçekleştireceğimiz bu çalışmada sanat ve tıp disiplinlerinin ortak dili olan anatomik çizimleri kullanan ve bunları x ışının görüntüleme yöntemi olan röntgen efektlerini kullanan ve şehir duvarlarını sanatsal çizimlerinin uzamı olarak kullanan Shok-1 takma isimli grafiti sanatçısını ele alacağız. Kendine has boya kullanımı ve tekniği ile duvar çalışmaları olan sanatçının işlerini incelerken tıbbi görüntüleme tekniklerinin sanat uygulamalarında ne denli farklı olanaklar yaratabileceği üzerinde duracağız.

Anahtar Kelimeler:

Evaluation of the graphic applications of SHOK-1 in the X-work and anatomical relationship
2018
Yazar:  
Özet:

In describing the unique structure of human anatomy in wall paintings, cavern walls were used as an extension. In these images with the first anatomical drawings, the mechanical structure of the human body has begun to be solved and questioned. Anatomy science has also emerged in the light of the cavalry studies aimed at solving the mechanics of the human body and the technical and artistic drawings that support these initiatives. Anatomy has become a part and opening of the most fundamental structure of art as well as the medical science. With the discovery of X-rays, the inner structure that raises mysterious curiosity of the human body has become more visible. Anatomy science has taken more precise and progressive steps in the journey of the body after this discovery. The discovery of X-rays, one of the most important developments in medical science, has enabled the use of X-ray imaging method in the treatment and diagnosis of many diseases. The X-ray imaging method is a technique that is widely used in the medical field and is also seen as a tool that artists use to differentiate and strengthen their artistic stories, especially in modern art applications. Among these art applications, we can rank areas such as photography, painting and graphite art. In this study we will address the graphite artist called Shok-1, who uses the anatomical drawings, the common language of the arts and medical disciplines, and uses the X-ray effects, the method of viewing them, and uses the city walls as an extension of the artistic drawings. While studying the work of the artist with its own use of painting and technique and wallwork, we will focus on how many different possibilities the medical imaging techniques can create in the art practice.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Kesit Akademi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.037
Atıf : 1.680
2023 Impact/Etki : 0.16
Kesit Akademi Dergisi