Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
Dalga etkisi sonucu farklı yerleşim şekillerine sahip kazık grupları etrafında oluşan yerel ve genel oyulmaların deneysel araştırılması
2020
Dergi:  
Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Fen ve Mühendislik Dergisi
Yazar:  
Özet:

Gerçekleştirilen çalışmada, kıyı bölgesinde yer alan silindirik kazık grupları etrafında dalga kaynaklı yerel zemin hareketleri deneysel olarak araştırılmıştır. Deneyler 33 m uzunluğa, 3.6 m genişliğe ve 1.2 m derinliğe sahip bir dalga kanalında gerçekleştirilmiştir. Kanalın açık deniz kesiminde dalıp çıkmalı (plunger type) türde bir dalga üreteci yer almakta olup bu üreteç yardımıyla farklı yükseklik ve periyotlara sahip düzenli dalgalar oluşturulmuştur. Aynı çapa sahip kazıklar farklı şekillerde yerleştirilerek dört farklı kazık grup yapısı oluşturulmuştur. Deneyler iki farklı irilikte üniform kum taban malzemesi kullanılarak gerçekleştirilmiştir. Kazıklar ve kazık grupları etrafındaki oyulmalar zamana bağlı olarak ölçülmüştür. Böylece kazık grubu etrafındaki yerel ve genel oyulma derinlikleri belirlenebilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Fen ve Mühendislik Dergisi

Alan :   Mühendislik; Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 441
Atıf : 335
2023 Impact/Etki : 0.206
Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Fen ve Mühendislik Dergisi