Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
 İndirme 2
Sarılop incir çeşidinde farklı budama yoğunluklarının gelişim ve meyve kalitesi üzerine etkileri
2022
Dergi:  
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Temel meyvecilik yetiştirme tekniklerinde önemli bir yere sahip olan kış budamasında, budama yoğunluğunun kurutmalık incir yetiştiriciliğinde verim ve kalite açısından etkisini ortaya koymaktır. Materyal ve Yöntem: Sarılop incir çeşidinde kış budama uygulaması (B3=3 göz/sürgün, B5=5 göz/sürgün, B7=7 göz/sürgün) üç farklı yoğunlukta ve iki farklı kontrol uygulaması (Bk (hiç budama yapılmayan) ile B0 (uç alma yapılmayan uygulama)) olmak üzere beş farklı budama yoğunluğu gerçekleştirilmiştir. Araştırma Bulguları: Kuru incir meyvesi hurda çatlak ve normal meyve olarak incelendiğinde arası kuru normal(sağlam) meyve oranı en yüksek B7 uygulaması için% 74,49 bulunmuştur. Toplam kuru meyve verimi 11,34 kg/ağaç ile en yüksek B7 uygulamasında en düşük 6,91 kg/ağaç ile B3 uygulamasında gerçekleşmiştir. Normal meyvede kalite sınıflandırmasına göre B7’de %60,95 Ekstra Sınıf ürün elde edilmiş, B7’yi %55,58 ile B5 takip etmiş olup, en düşük %16,49 ile Bk’da gerçekleşmiştir. Sonuç: 7 göz/sürgün budaması verim ve kalite açısından ön plana çıkmıştır. Aynı şekilde diğer tüm budama uygulamaları da kalite açısından control uygulamalarına gore daha başarılı olmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Effects Of Different Pruning Intensities On Growth and Fruit Quality In Sarilop Fig Varieties
2022
Yazar:  
Özet:

Objective: The objective of this study was to reveal the effect of pruning intensity in terms of yield and quality in dried fig cultivation in winter pruning, one of the important techniques in fruit production. Material and Methods: Winter pruning (B3=3 buds/shoot, B5=5 buds/shoot, B7=7 buds/shoots) and two separate control applications (Bk (no pruning) and B0 (no tip taking application)) were performed at five different bud intensities in Sarılop fig varieties. Results: When dried fig fruit was examined as scrap, cracked and normal fruit, normal dried figs were found to be 74.49% for the B7 application. Total dried fruit yield was 11.34 kg/tree with highest B7 application and lowest 6.91 kg/tree with B3 application. According to the quality classification of the normal fruit, B7 has an Extra Grade product of 60.95%, followed by B5 with 55.58%, and the lowest was in Bk with 16.49%. Conclusion: Pruning trees at 7 buds/shoot stage came into prominence in terms of yield and quality. Likwise, all of the other pruning applications were successful in terms of quality as compared to control applications.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.076
Atıf : 5.855
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi