Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 50
 İndirme 11
9- Dersaadet Ticaret Odası ve Uluslararası Sergiler
2009
Dergi:  
History Studies
Yazar:  
Özet:

Dlk ulusal nitelikli sanayi sergisi 1789’da Fransa’da düzenlendi. 1849’a kadar bu ülkede 12 ulusal sergi açıldı. Avrupa’da XIX. yüzyıl boyunca açılan sanayi sergileri milyonlarca insan tarafından ziyaret edildi. Osmanlı Devleti’nde ise çesitli ürünlerin pazarlandığı ve eğlence niteliği de olan geleneksel panayırlar eskiden beri kurulmaktaydı. Ancak 1851’e kadar Osmanlıların uluslararası sergiler hakkında genel bir fikri yoktu. Osmanlı Devleti, 1851’den itibaren beynelmilel sergilere katılmaya basladı. 1851 Londra Sergisi, Osmanlı Devleti’nin katıldığı ilk uluslararası sergidir. 1863 yılında Osmanlı Devleti, Sultanahmet meydanında ulusal bir sergi düzenledi. “Sergi-i Umumi-i Osmani” adındaki bu sergi 27 Subat 1863’de Sultan Abdülaziz tarafından açıldı. Osmanlı Devleti bu sergilerden sonra, Fransız Devrimi’nin 100.yılına rastlayan 1889 Paris Sergisi’ne katılmak için de Haziran 1888’de resmen müracaat etti. Paris Sergisi, Ticaret Odası’nın, Osmanlı sanayici ve tüccarının katılmaları yolunda doğrudan destek verdiği ilk uluslararası sergiydi. 1893’deki Sikago (Chicago) sergisi ise Ticaret Odası açısından büyük bir basarı oldu. Sikago sergisi için Dstanbul’da olusturulan komisyonun baskanlığına Ticaret Odası Baskanı Azaryan Efendi getirildi. Ticaret Odası’nın desteklediği son beynelmilel sergi 1900’deki Paris Sergisi’dir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


History Studies

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.214
Atıf : 391
History Studies