Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 8
 Görüntüleme 9
 İndirme 1
Orman(-lar), ormanlık alan ve orman alanı terimleri: kullanım sorunları ve öneriler
2013
Dergi:  
Avrasya Terim Dergisi
Yazar:  
Özet:

            Türkiye ormancılık yazılı kaynaklarında "Orman(-lar)", "Ormanlık Alan" ve "Orman Alanı" en sık kullanılan terimlerdir. Orman terimi, tanımlanırken, ormanlar, ormanlık alan ve orman alanı terimleri tanımlanmadan çeşitli bilim dallarınca ve mevzuatta kullanılmıştır. Bu terimlerin kullanımında zaman zaman karışıklıklar da görülmektedir. Aynı terimler farklı anlamlarda ya da aynı anlamda farklı terimler kullanılmaktadır. Bu nedenle çalışmada söz konusu terimlerin ormancılık bilimlerinde ve mevzuatında çeşitli kaynaklardaki anlamları incelenmiştir. "Orman" teriminin iki anlamda kullanıldığı belirlenmiştir; 1) Arazi kullanım şekli, 2) Bir vejetasyon tipi. "Ormanlar" teriminin kullanımında ise herhangi bir ölçüte göre orman çeşitlerine vurgu yapılmıştır. "Ormanlık alan" ise iki anlamda kullanılmıştır; 1) Vejetasyon anlamındaki ormanla kaplı yer, 2) Orman alanı (yüzölçümü) . Ormanlık alanın ikinci anlamdaki kullanımı anlam kaymalarına yol açmaktadır. Bu çalışmada ele alınan terimlerin kaynaklara ve uygulamada karşılaşılan durumlarına göre yapılan değerlendirilmesi sonucunda: "Ormanlık" yerine "ormanlı" teriminin kullanımı önerilmiştir. Böylece "orman alanı" ormanlı ve ormansız alanların toplamı olarak düzenlenmiştir. Bu alanlara girenler ise ayrıntılı olarak çizelgede sunulmuştur.               Anahtar Kelimeler: Ormanlık Alan, Ormanlı Alan, Orman Alanı

Anahtar Kelimeler:

Forest(s), forest area and forest area terms: use problems and recommendations
2013
Yazar:  
Özet:

In the Turkish forestry written sources, the term "Forest(s)", "Forest Area" and "Forest Area" are the most commonly used terms. The term forest, when defined, is used by various disciplines of science and legislation without defining the term forests, forest areas and forest areas. In the use of these terms, confusion is also seen occasionally. The same terms are used in different meanings or different terms in the same meaning. Therefore, the study has studied the meanings of these terms in forestry sciences and legislation from various sources. The term "forest" has been defined in two meanings; 1) the way of land use, 2) a type of vegetation. In the use of the term "forests", the emphasis is made to the species of forests to any extent. The “forest area” is used in two meanings: 1) the forest covered by the vegetation area, 2) the forest area (looking area). The use of the forest area in the second sense leads to meaning shifts. As a result of the assessment of the terms discussed in this study according to the sources and the situations encountered in the practice: the use of the term "forest" instead of "forest" was suggested. Thus, the "forest area" is arranged as the sum of forest and forestless areas. Those who enter these areas are presented in detail in the map.               Keywords: forest, forest area, forest area

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Avrasya Terim Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 145
Atıf : 626
2023 Impact/Etki : 0.357
Avrasya Terim Dergisi