Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 21
İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAĞLAMINDA SOSYAL KIRILGANLIK ÇALIŞMALARININ BİLİMSEL HARİTALAMA TEKNİĞİ İLE BİBLİYOMETRİK ANALİZİ
2023
Dergi:  
Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, iklim değişikliği bağlamında sosyal kırılganlık çalışmalarının bilimsel gelişimini ve mevcut yapısını bibliyometrik yöntem yaklaşımı ile ortaya çıkartmayı hedeflemektedir. Analiz verileri için Web of Science (WoS) veri tabanında “social vulnerability” ve “climate change” sözcük grubu kullanılarak “topic” seçeneği ile tarama yapılmıştır. Yayın türü olarak “makale, inceleme makalesi, bildiri ve kitap bölümü” olan yayınlar seçilmiştir. Belirlenen filtreler doğrultusunda, 1991-2023 yılları arasında (2023’ün ilk yarısı) toplam 2344 yayına ulaşılmıştır. Veri tabanından elde edilen verilerin bilimsel haritalama tekniği ile bibliyometrik analizi için VOSviewer görselleştirme yazılımı kullanılmıştır. Yazılımda ilgili kriterler seçilmiş, “birlikte bulunabilirlik, atıf ve ortak yazarlık” analizleri uygulanarak ağ haritaları ve yoğunluk haritaları elde edilmiştir. Analizlerin sonucunda anahtar kelimeler, araştırma alanları, yayın türleri, yayın dilleri, endeksler, yazarlar, yayınlar (dokümanlar), dergiler, yayıncı kuruluşlar, ülkeler, üniversite ve kurum/kuruluşlar ile ilgili bulgulara ulaşılmıştır. Çalışma, iklim değişikliği bağlamında sosyal kırılganlık çalışmalarını bibliyometrik yöntem ve bilimsel haritalama tekniği ile değerlendirmesi ve sonuçları itibariyle araştırmacılar için rehber niteliğindedir.

Anahtar Kelimeler:

Bibliometric Analysis Of Social Vulnerability Studies In The Context Of Climate Change With Scientific Mapping Technique
2023
Yazar:  
Özet:

This study aims to reveal the scientific development and current structure of social vulnerability studies in the context of climate change with the bibliometric method approach. For analysis data, the Web of Science (WoS) database was searched with the "topic" option using the words "social vulnerability" and "climate change". Publications with "articles, review articles, papers and book chapters" were chosen as the type of publication. In line with the determined filters, a total of 2344 publications were reached between the years 1991-2023 (first half of 2023). VOSviewer visualization software was used for the bibliometric analysis of the data obtained from the database with scientific mapping technique. Relevant criteria were selected in the software, and network maps and density maps were obtained by applying “co-existence, citation and co-authorship” analyzes. Through these analyses, various findings were discovered including keywords, research areas, publication types and languages, indices, authors, publications, journals, publishers, countries, universities, and institutions/organizations. The study is a guide for researchers in terms of evaluation and results of social vulnerability studies in the context of climate change with bibliometric method and scientific mapping technique.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 646
Atıf : 2.361
2023 Impact/Etki : 0.24
Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi