Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 33
 İndirme 7
Su Üzerine Dünya İnşa Etmek: Küresel Sistemde Ekolojik Faktöre Bağlı Olarak Ulus- Devletlerin Geleceği; Kuzey Kutup Bölgelerindeki Buzul Erimesi Gerçeği
2020
Dergi:  
Turkish Studies Economics, Finance, Politics
Yazar:  
Özet:

Dünyamızın en önemli problemlerinden biri olan küresel ısınmaya bağlı buzul erimeleri dünyanın her yerinde eşit bir şekilde gelişmediğinden ilk etapta gündelik yaşamda, yaşam kalitesini doğrudan etkileyen bir problem gibi algılanmamaktadır. Ancak bu problemin orta ve yakın gelecekte bireyler üzerinde etkisini derinden yoğun bir şekilde göstermesi beklenmektedir. Bu çalışmanın amacı, küresel sistemi etkileyen bu çevre olayının ülkelerin egemenlik haklarına etkisinin araştırılmasıdır. Çalışma kapsamında, literatür taraması yapılarak veriler incelenmiş ve küresel ısınma ve buzul erimesine bağlı deniz seviyesinin yükselmesinin yaratacağı reel durum için veri bankalarından elde edilen veriler çerçevesinde senaryo haritaları düzenlenmiştir. Çalışmanın sınırları kapsamında ise veri bankalarından elde edilen senaryo haritaları ve üzerinde vurgu yapılan ülke ve yerleşim birimleri belli örnekler ile sınırlandırılmıştır. Çalışmanın sonucunda, buzul erimesine bağlı deniz seviyelerinin yükselmesinin kimi ülkeler ve yerleşim bölgeleri için ülke toprağının ve egemenlik hakkının kaybolması anlamına geldiği görülmektedir. Bu somut olayın yakın gelecekte dünyanın belli yerlerinde etkin bir şekilde yaşanması ile ülkelerin sosyo-ekonomik ve kültürel kayıplarının da yoğun bir şekilde artması beklenmektedir. Bu yüzden, her ülkenin, çevre bilincinin bireysel ve kurumsal açıdan gelişmesini beklemesi yerine problemi önleyici uygulama ve yöntemleri eşit ve eş zamanlı olarak başlatması gerekmektedir. Küresel ısınmanın meydana getireceği olumsuz faktörlere karşı başarılı olabilmek için de ülkelerin jeopolitik konseptlerinin gözden geçirilmesi ve gerekli önlemlerin jeo-iklimsel şartlara göre düzenlenmesi yararlı olacaktır.

Anahtar Kelimeler:

null
2020
Yazar:  
0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Turkish Studies Economics, Finance, Politics

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 467
Atıf : 380
2023 Impact/Etki : 0.09
Turkish Studies Economics, Finance, Politics