Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 31
 İndirme 6
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK`ÜN ULUS DEVLETİ, EGEMENLİK VE BAĞIMSIZLIK ANLAYIŞINA FRANSIZ İHTİLALİ FİKİR AKIMLARININ ETKİSİ
2019
Dergi:  
Uluslararası İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Türk İnkılabı ile Fransız İhtilali`nin fikir, aksiyon ve sonuçlarıyla benzer yönleri olduğunu söylemek hatalı olmaz. Fransız İhtilali`nde köylü ve burjuvanın eşitlik, adalet ve özgürlük kavramlarıyla, Kral`a, aristokrasiye ve ruhban sınıfına karşı başlattığı hareketin Türk İnkılabında Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde öncelikle emperyalizme, işgale, sonrasında saltanat ve hilafete karşı yürüttüğü mücadeleye yansımaları itibariyle her iki ihtilalin sonunda “millet egemenliğine” dayalı yönetim olan cumhuriyetin kurulduğu bir sisteme dönüşmesinin altında Fransız düşünür ve filozoflarının etkisini aramak gerekir. Özellikle Jean Jacques Rousseau`nun “Milli Hakimiyet”, “Tam Bağımsızlık” düşüncesi, Montesquieu`nun “Cumhuriyet”, “Yurttaşlık” kavramlarıyla ve Türk İnkılabının temelini oluşturan ve halkın iradesini en üst noktaya taşıyan cumhuriyetçilik, halkçılık, devletçilik, devrimcilik, laiklik ve milliyetçilik ilkeleriyle Mustafa Kemal düşünce sistemi arasındaki benzer yaklaşımlar bu çalışmanın konusunu oluşturmaktadır. Çalışmanın amacı ise Fransız İhtilali`nin temel fikir alt yapısını oluşturan Jean Jacques Rousseau ve Montesquieu gibi düşünürlerin Türk İnkılabının oluşmasına, inkılaplara ve Atatürk ilkelerine etkilerini değerlendirmektir.

Anahtar Kelimeler:

The influence of Mustafa Kemal Ataturk’s national state, sovereignty and indifference on the concept
2019
Yazar:  
Özet:

It is not wrong to say that the Turkish Inquisition and the French Opposition have similar aspects with their ideas, actions and consequences. With the concepts of equality, justice and freedom of the peasant and bourgeois in the French Conflict, the movement against the King, the aristocracy and the spiritual class in the Turkish Inquisition under the leadership of Mustafa Kemal Atatürk first reflects on the struggle against imperialism, occupation, then domination and hilafete, and in the end of the two Conflict, the French thinker and philosophers must seek the influence of the transformation of the republic into a system in which the government is based on the "national domination". In particular, similar approaches between Jean Jacques Rousseau’s “National Judgment”, “Total Independence”, Montesquieu’s “Republic”, “Citizenship” and the principles of Republicalism, Populism, Stateism, Revolutionism, Secularism and Nationalism, which form the foundation of the Turkish Inquisition, and the Mustafa Kemal thought system are the subject of this study. The aim of the study is to evaluate the influence of thinkers such as Jean-Jacques Rousseau and Montesquieu, who form the basic ideological substructure of the French Conflict, on the formation of the Turkish Inquisition, on the incrust and on the principles of Atatürk.

Anahtar Kelimeler:

Mustafa Kemal Ataturk's Understanding Of National State, Sovereignty and Independence The Effect Of French Revolution Idea Movements
2019
Yazar:  
Özet:

It would not be wrong to say that the Turkish Revolution and the French Revolution have similar aspects with their ideas, actions and results. The French Revolution, the peasant and the bourgeois concept of equality, justice and freedom, the King, the aristocracy and the clergy, the movement initiated by the Turkish Revolution in the leadership of Mustafa Kemal Ataturk in the first struggle against imperialism, the occupation, then the sultanate and sovereignty of the two revolution in the end, it is necessary to seek the influence of French philosophers and philosophers under the transformation of the republic into a system based on sovereignty. In particular, Jean Jacques Rousseau's idea of ​​ National Sovereignty Full Independence, Montesquieu's Turk Republic Citizenship right and the republicanism, populism, statism, revolutionism, which constituted the basis of the Turkish Revolution and brought the will of the people to the highest point. similar approaches between the principles of secularism and nationalism and Mustafa Kemal thought system constitute the subject of this study. The aim of the study is to evaluate the effects of thinkers who are the main ideas of the French Revolution, such as Jean Jacques Rousseau and Montesquieu, on the formation of the Turkish Revolution, the reforms and the principles of Atatürk.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Uluslararası İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 142
Atıf : 691
Uluslararası İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi