Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
 İndirme 1
SURİYELİ YÜKSEK ÖĞRENİM ÖĞRENCİLERİNİN GİRİŞİMCİLİK NİYETLERİNİN NİCEL VE NİTEL YÖNTEMLERLE İNCELENMESİ
2022
Dergi:  
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, Suriyeli yükseköğretim öğrencilerinin girişimcilik niyetleri üzerindeki girişimcilik eğilimlerini belirlemeye yöneliktir. Alanyazın incelendiğinde, bu konuyu ve hedef kitleyi kapsayan böyle bir çalışmaya rastlanılmamıştır. Bu çalışmanın amacı, Suriye’den Türkiye’ye kitleler halinde gerçekleşen göç hareketinden, ülkenin ekonomik ve kültürel olarak zenginleşmesi için Suriyeli eğitim almış genç ve girişimci olma potansiyeli yüksek bu grubu araştırmaktır. Araştırmada nicel ve nitel yöntemlerin birlikte kullanıldığı karma yöntem kullanılmıştır. Araştırmaya katılan Suriyeli yükseköğretim öğrencileri Türkçe bilmelerine rağmen daha doğru ve güçlü sonuçlara erişmek için anket formu Arapçaya da çevrilmiştir. Araştırmadaki nicel verilerin geçerlik ve güvenilirlik analizleri yapıldıktan sonra korelasyon, fark testleri (ANOVA ve T-testi), araştırmanın temel hipotezini test etmek amacıyla regresyon analizi yapılmıştır. Analiz sonucunda katılımcıların kontrol odaklılık, kendine güven ve risk alma eğilimlerinin, girişimcilik niyetlerini pozitif yönlü ve anlamlı olarak etkilediği tespit edilmiştir. Çalışmadaki nitel verilerin incelenmesi sonucunda, Suriyeli yükseköğretim öğrencilerinin nicel çalışmadaki bulgulara paralel olarak, girişimci olma niyet ve eğilimlerinin yüksek olduğu tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Investigating The Entrepreneurial Intentions Of Syrian Higher Education Students With Quantitative and Qualitative Methods
2022
Yazar:  
Özet:

This study aims to determine the entrepreneurial tendencies of Syrian higher education students on their entrepreneurial intentions. When the literature is examined, no such study has been found that covers this subject and the target audience. The aim of this study is to investigate this group of young peoplereceived Syrian education and have a high potential to be an entrepreneur, for the economic and cultural enrichment of the country from the mass migration movement from Syria to Turkey. Mixed method, whichquantitative and qualitative methods are used togetherused in the research. Although the Syrian higher education students participating in the research know Turkish, surveyalso translated into Arabic in order to reach more accurate results. After validity and reliability analyzes of the quantitative data in the research made, correlation, difference tests (ANOVA and T-test) and regression analysis performed to test main hypothesis of research. As a result of analysis, it determined that participants' locus of control, self-confidence and risk taking tendencies positively and significantly affect their entrepreneurial intentions. As a result of examination of qualitative data in the study, it determined that intention and tendency of being an entrepreneur is high in parallel with the findings in quantitative study.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 127
Atıf : 202
2023 Impact/Etki : 0.143
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi