Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 148
 İndirme 24
 Sesli Dinleme 1
POSTMODERN “ZAMAN” KAVRAMI VE PAZARLAMA UYGULAMALARINA YANSIMALARI: BİR ZAMAN ALGISI PARADİGMASI
2016
Dergi:  
Route Education and Social Science Journal
Yazar:  
Özet:

Postmodernizm, modern ötesi görüşü simgeleyen bir olgu olmasına rağmen, modernizmden tamamen koptuğu ya da modernizmin bir devamı olduğu konusundaki tartışmalar hala sürmektedir. Çoğu araştırmacı, postmodernizmi, modernizmden tamamen kopmuş bir bakış açısı olarak görmektedir. Postmodernizmi, modernizmden ayıran en önemli özellik, postmodernizmde belirsizliklerin ve kaos ortamının varlığıdır. Özellikle, zaman kavramının değerlendirilmesinde, çok farklı bakış açıları mevcut olmakla birlikte, postmodernizmin zaman kavramını ele alış biçimi fizikçiler ve felsefeciler tarafından yorumlanmaya çalışılmaktadır. Ancak, tam ve kesin bir sonuca varılamamakla birlikte, oldukça soyut ve belirsiz bir kavram olarak yorumlanması güç görülmektedir. Postmodernizmi modernizmden ayıran koşullar birçok kaynakta ele alınmış ve araştırılmıştır. Ancak, zaman kavramının pazarlamaya olan yansımaları az rastlanan bir konudur. Bu çalışmada, özellikle, zaman kavramının, postmodern anlayıştaki yeni yorumları ile pazarlama uygulamalarında nasıl ele alındığı üzerinde durulmakta ve literatürdeki bilgiler ışığında bir zaman algısı paradigmasının varlığından söz edilmektedir. Araştırma, bir içerik analizi niteliğinde olup, daha önce ortaya atılmış teoriler ışığında bilgiler mevcut olaylarla yorumlanmakta ve çıkarımlarda bulunulmaktadır. Araştırma sonucuna göre, pazarlamada zaman algısı kavramı, mekân-zihin-iletişim etkileşimi paradigması çerçevesinde ele alınabilmekte, bunun da yeni araştırmalara ve uygulamalara ışık tutabileceği söylenebilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

null
2016
Yazar:  
0
2016
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Route Education and Social Science Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 2.706
Atıf : 1.323
2023 Impact/Etki : 0.026
Route Education and Social Science Journal