Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 12
 İndirme 2
Pediatri Hemşirelerinin Duygu Gereksinimleri ile Maneviyat ve Manevi Bakım Hakkındaki Görüşlerinin İncelenmesi
2020
Dergi:  
Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Çalışmada pediatri hemşirelerinin duygu gereksinimleri ile maneviyat ve manevi bakım hakkındaki görüşlerinin incelenmesi amaçlanmıştır. Gereç ve Yöntem: Araştırmanın örneklemi Konya il merkezinde çalışan 280 pediatri hemşiresinden oluşmuştur. Veriler Sosyodemografik Bilgi Formu, Duygu Gereksinimi Ölçeği, Maneviyat ve Manevi Bakım Dereceleme Ölçeği ile toplanmıştır. Veriler ortalama, standart sapma, yüzdelik, çoklu regresyon, pearson korelasyon ile analiz edilmiştir. Bulgular: Hemşirelerin %80'i kadın, %58,2'si evli ve %61,7'si lisans mezunudur. Maneviyat ve Manevi Bakım Dereceleme Ölçeği madde puan ortalaması 3,69±0,67 ve Duygu Gereksinimi Ölçeği toplam puan ortalaması 16,16±19,15’dır. Duygu Gereksinimi Ölçeği toplam puan ortalaması incelendiğinde duygusal olaylara olumlu yaklaştığını ifade eden (p<0,001), çocuk ve ailelerin manevi bakım gereksinimleri olduğunu düşünen (p<0,05), deneyimi 5 yıldan fazla olan (p<0,05), kadın olan (p<0,05) ve lisansüstü eğitim yapmış olan (p<0,05) hemşirelerin puanları diğerlerinden anlamlı şekilde yüksek bulunmuştur. Hemşirelerin iki ölçek puanları arasında pozitif yönde orta kuvvette anlamlı bir ilişki olduğu belirlenmiştir (p<0,05). Sonuç: Özellikle bekar ve erkek, çocuğu olmayan, mesleğe yeni başlayan hemşireler başta olmak üzere tüm pediatri hemşirelerine çocuk ve ailelerinin manevi ve duygusal gereksinimlerini karşılayacak bilgi ve beceri kazandırılması önerilebilir.

Anahtar Kelimeler:

Review of Pediatric Nurses' Emotional Needs and Opinions on Spiritual and Spiritual Care
2020
Yazar:  
Özet:

Purpose: The study is aimed at studying pediatric nurses’ emotional needs and their views on spiritual and spiritual care. Method and method: The sample of the study consisted of 280 pediatric nurses working in the center of the province of Konya. The data is collected by the sociodemographic form of knowledge, the scale of emotional need, the scale of spirituality and the scale of spiritual care. The data has been analyzed by average, standard deviation, percentage, multi-regression, pearson correlation. Results: 80% of nurses are women, 58.2% are married and 61.7% are graduates. The scale of spirituality and spiritual care is 3.69±0.67 and the scale of emotional need is 16.16±19.15. The average score of nurses who expressed their positive approach to emotional events when examined (p<0,001), who thought children and families needed mental care (p<0.05), who had more than 5 years of experience (p<0.05), who were female (p<0.05), and who had graduated (p<0.05), found the score significantly higher than others. It has been determined that there is a meaningful relationship in medium strength in the positive direction between the two scale points of nurses (p<0,05). Result: In particular, single and male nurses with no children, newly begun the profession, all pediatric nurses may be advised to acquire the knowledge and skills to meet the spiritual and emotional needs of their children and families.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 439
Atıf : 6.011
2023 Impact/Etki : 0.272
Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dergisi