Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 14
Samsun İli Yaprak Lahana Üretim Alanlarında Görülen Virüslerin Belirlenmesi
2016
Dergi:  
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Yaprak lahana (Brassica oleracea var. acephala), ülkemizde Brassica cinsi içerisinde yer alan yaprağı yenen en önemli sebze türlerinden biridir. Ülkemizin en önemli lahana üretim alanlarından birisi konumunda olan ve üretimde ilk sırada yer alan Samsun ili Türkiye lahana üretiminin yaklaşık %30’unu karşılamaktadır. Lahanalarda virüs hastalıkları üretimi azaltabilmekte, kalite ve pazar değerlerini düşürebilmektedir. Samsun ilinde lahana üretim alanlarında virüslerin yaygınlığını belirlemek amacıyla 2013-2014 yıllarında sürveyler yapılmıştır. Arazi gözlemleri sırasında bazı yaprak lahana bitkilerinde mozaik, nekrotik lekeler, yaprak deformasyonları gibi karakteristik virüs belirtileri gözlenmiştir. Bu sürveyler sırasında, yaprak lahana üretim alanlarından 235 yaprak örneği toplanmış ve bu örnekler virüs-spesifik ticari poliklonal antiserumlar kullanılarak DAS-ELISA yöntemi ile Turnip mosaic virus (TuMV), Cauliflower mosaic virus (CaMV), Cucumber mosaic virus (CMV), Turnip yellow mosaic virus (TYMV) ve Beet western yellows virus (BWYV)’e karşı test edilmiştir. Serolojik testler sonucunda yaprak lahana örneklerinin %11.4’ünün CaMV, %7.6’sının TuMV ile enfekteli olduğu belirlenirken, %3.8 oranında CaMV+TuMV karışık enfeksiyonu tespit edilmiştir. Analiz edilen örneklerde CMV, TYMV ve BWYV ile enfekteli hiçbir örneğe rastlanmamıştır. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.025
Atıf : 5.689
2023 Impact/Etki : 0.344
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi