Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 53
 İndirme 13
 Sesli Dinleme 1
İMRAHOR CAMİ ve RESTORASYON ÖNCESİ TESPİT ÇALIŞMASI
2019
Dergi:  
Karadeniz Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

İstanbul'un fethedilmesinden sonra Üsküdar, hızla gelişme göstererek bir kasaba görünümünde iken Osmanlı şehir dokusunu oluşturacak çalışmaların başlatılması ile adeta yeniden kurulmuştur. Fatih Sultan Mehmed, Salacak'ta kendi adıyla anılan bir mescit yaptırarak Osmanlı klasik şehir dokusuna uyan ilk mahallesinin adımlarını atmıştır. Salacak Mahallesi’nde, İmrahor Meydanı'nda yer alan İmrahor Cami, bu meydanın etrafında yer alan birçok tarihi eser ile beraber günümüzle geçmiş arasında güçlü bir bağ oluşturmaktadır. Bu yapıların korunması ve gelecek nesillere aktarılması için bakım ve onarımlarının bilinçli bir şekilde yapılması gerekmektedir. İmrahor Cami yapım süresinden itibaren birçok onarım geçirmiş fakat son zamanlarda geçirdiği bilinçsiz onarımlar sonucu özgün halini kısmen yitirmiştir. Dolayısıyla, eserlerin gelecek nesillere aktarımı, bilimsel restorasyonlarının yapılması ise mümkündür. Yapının, tespit edilen yaklaşık 1930 senelerine ait fotoğraflarından yola çıkılarak restorasyon öncesi yapının özgün hali tespit edilmeye çalışılmıştır. Restorasyon öncesi, koruma ve uygulama çalışmaları için en önemli adım olan tarihi araştırmalar sonucunda yapının geçirdiği onarım ve tamiratlar tespit edilmiştir. Ayrıca cami yakınında bulunan çeşme, sadaka taşı, su terazisi gibi yapılar da araştırılarak bütüncül bir çalışma ortaya konulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Previous PostPrevious Pre-Restauration and Restoration
2019
Yazar:  
Özet:

After the conquest of Istanbul, Üsküdar was re-established with the start of the work to form the Ottoman city tissue while showing rapid development in a city appearance. Fatih Sultan Mehmed made a mosque named by his own name in Salacak and made the steps of his first neighborhood that fits the Ottoman classical city texture. The Imrahor Cami, located in the Salacak Mahallesi, on the Imrahor Square, creates a strong connection between today and the past with many historical works surrounding this square. The maintenance and repairs of these structures must be done consciously in order to be preserved and transferred to future generations. Imrahor Cami has undergone many repairs since the construction period but has partially lost its original status as a result of the unconscious repairs it has undergone recently. Therefore, it is possible to transfer works to future generations, and to carry out scientific restorations. From the photographs of the building, 1930s, it was attempted to identify the original state of the pre-restauration structure. Historical research, which is the most important step for pre-restoration, protection and implementation work, has identified the repairs and repairs that the structure has undergone. In addition, a comprehensive study was revealed by researching structures such as the fountain near the mosque, the sadaka stone, the water stone.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Karadeniz Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Fen Bilimleri ve Matematik; Filoloji; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 450
Atıf : 6.871
2023 Impact/Etki : 0.333
Karadeniz Sosyal Bilimler Dergisi