Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 43
 İndirme 9
I. DÜNYA SAVAŞI’NDAN SONRA FİLİSTİN MESELESİ VE TÜRKİYE’NİN TAVRI (1920-1923)
2019
Dergi:  
Avrasya İncelemeleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu makale, bazı Türk arşiv belgeleri ışığında, İtilaf devletleri tarafından İstanbul’un resmen işgalinden sonra Ankara’da kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Filistin siyasetini analiz etmeyi amaçlamaktadır. Bu arşiv belgeleri göstermektedir ki, Türkler- hem İstanbul Hükümeti ve hem de Ankara hükümeti- Filistin Araplarının self-determinasyon hakkını savunmuşlardır. Bununla birlikte, Araplar, Yahudilerin Ankara’da ve Paris’te Türklerle temaslarından endişelenmiş ve bunun üzerine İstanbul ve Ankara’yı ziyaret etmişlerdir. Bu ziyaretlerinde Araplar, Türklerin Filistin hakkındaki self-determinasyon görüşünün değişmediğini görünce memnun kalmışlardır. Türkler, Lozan Konferansı’ndan sonra da Filistin meselesinde Araplara sözel/retorik desteğini sürdürmüş ve bu desteğini Araplar arası siyasi meselelere karışmadan II. Dünya Savaşı’nın sonuna kadar korumuştur. Bu ise Filistin Araplarını ziyadesiyle memnun etmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The issue of the Philistine after the First World War and the Turkey's turn (1920-1923)
2019
Yazar:  
Özet:

This article, in light of some Turkish archive documents, aims to analyze the Palestinian policy of the Great National Assembly of Turkey, which was established in Ankara after the official occupation of Istanbul by the opposition states. These archive documents show that the Turks – both the Government of Istanbul and the Government of Ankara – defended the right of Palestinian Arabs to self-determination. However, the Arabs were concerned about the Jews’ contacts with the Turks in Ankara and Paris, and then they visited Istanbul and Ankara. At these visits, the Arabs were pleased to see that the Turkish self-determination views on Palestine did not change. After the Lozan Conference, the Turks continued their verbal/retorical support to the Arabs on the issue of Palestine, and this support was made without interference with inter-Arab political issues. It was preserved until the end of the World War. This has made Palestinian Arabs satisfied.

Anahtar Kelimeler:

Palestine Case and Turkey’s Approach After The First World War
2019
Yazar:  
Özet:

    This article aims to analyze the Palestine policy of the Turkish Grand National Assembly Government established in Ankara after the occupation of Istanbul by the Allied Powers officialy in light of the Turkish archive documents. These archive documents show that the Turks-both Istanbul and Ankara governments-defended the selfdetermination right of the Palestine Arabs.     However, Arabs were anxious about the Jewish connection with Turks –in Ankara and Istanbul, therefore they visited İstanbul and Ankara; but they were content having seen that Turk’s opinion towards self-determination of Arabs have not changed.     Turks continued their verbal and rhetorical support to Arabs in the Palestinian issue and had maintained their support until the end of Second World War without interfering with inter Arabs the political issues. This pleased the Palestine Arabs too much

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Avrasya İncelemeleri Dergisi

Alan :   Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 221
Atıf : 528
2023 Impact/Etki : 0.194
Avrasya İncelemeleri Dergisi