Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 14
 İndirme 3
Gaz atomizasyonu yöntemi ile üretilen AM60 magnezyum alaşım tozunun toz karakterizasyonu üzerine gaz basıncının etkisinin araştırılması
2020
Dergi:  
Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, gaz atomizasyonu yöntemi ile üretilen AM60 magnezyum alaşımı tozunun şekli ve boyutu üzerine gaz basıncının etkisi deneysel olarak araştırılmıştır. Deneyler 820 °C sabit sıcaklıkta, 2 mm nozul çapında ve 4 farklı gaz basıncı (5, 15, 25, 35 bar) uygulanarak yapılmıştır. Eriyiği atomize etmek için argon gazı kullanılmıştır. Üretilen AM60 tozunun şeklini belirleyebilmek için taramalı elektron mikroskobu (SEM), üretilen tozların iç-yapılarında oluşan fazları ve bu fazların % oranlarını belirleyebilmek için XRD, XRF ve SEM-EDX analizi, toz boyut analizi için ise lazer ölçüm cihazı kullanılmıştır. Üretilen tozların mekanik özelliklerini belirleyebilmek için sertlik testleri yapılmıştır. Üretilen AM60 alaşım tozlarının genel görünümlerinin ligamen, çubuksu, damlamsı, flake (pul) ve küresel şeklinde olduğu, fakat gaz basıncının artmasına bağlı olarak tozların şeklinin çoğunlukla flake ve küresel’e doğru değiştiği görülmüştür. Elde edilen en ince tozun 820 °C sıcaklıkta, 2 mm nozul çapında 35 bar gaz basıncında oluştuğu ve tozların genelinin karmaşık şekilli olduğu tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Research of the effect of gas pressure on the powder characterization of the AM60 magnesium alloy powder produced by the gas atomization method
2020
Yazar:  
Özet:

In this study, the effect of gas pressure on the shape and size of the AM60 magnesium alloy powder produced by the gas atomization method has been experimentally studied. The tests were performed at a fixed temperature of 820 °C, at a nozzle diameter of 2 mm and using 4 different gas pressure (5, 15, 25, 35 bar). The argon gas was used to atomize the ery. To determine the shape of the produced AM60 powder, the scanned electron microscope (SEM), the phases of the produced powder and the percentage of these phases, XRD, XRF and SEM-EDX analysis, and the laser measurement device for the analysis of the powder size, were used. Hardness tests have been performed to determine the mechanical characteristics of the produced powder. The overall appearance of the produced AM60 alloy powder is ligamen, bar, dropless, flake (pul) and global, but due to the increase in gas pressure, the shape of the powder has mostly changed to flake and global. It was found that the thinest powder obtained was formed at a temperature of 820 °C, at a pressure of 35 bar gas at a 2 mm nitrogen diameter, and the whole of the powder was complex.

Anahtar Kelimeler:

2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi

Alan :   Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.369
Atıf : 6.272
2023 Impact/Etki : 0.094
Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi