Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 7
YETİŞKİNLERDE SOSYAL MEDYA BAĞIMLILIĞI İLE RUMİNATİF DÜŞÜNCE BİÇİMİ ARASINDAKİ İLİŞKİNİN İNCELENMESİ
2024
Dergi:  
Asos Journal
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı yetişkinlerde sosyal medya bağımlılığı ile ruminatif düşünce biçimi arasındaki ilişkinin incelenmesidir. Çalışma, İstanbul ilinde yaşayan 154’ü kadın (%61,6), 96’sı erkek (%38,4) olmak üzere toplam 250 yetişkin birey ile gerçekleştirilmiştir. Araştırmada Sosyal Medya Bağımlılığı Ölçeği ile Ruminatif Düşünce Biçimi Ölçeği kullanılmıştır. Araştırmanın veri analizinde; Pearson Momentler Çarpım Korelasyonu, bağımsız örneklemler t- testi ve Tek Yönlü Varyans Analizi (ANOVA) kullanılmıştır. Çalışmanın sonuçlarına göre, sosyal medya bağımlılığı ile ruminatif düşünce biçimi arasında orta düzeyde, pozitif ve anlamlı bir ilişki bulunmuştur. Ayrıca sosyal medya kullanım süresi arttıkça sosyal medya bağımlılık düzeyi ile ruminatif düşünce biçiminin de arttığı görülmüştür. Bununla birlikte sosyal medya bağımlılığı ile ruminatif düşünce düzeyi; cinsiyet, medeni durum, eğitim ve gelir düzeyi bakımından anlamlı bir farklılık oluşturmamaktadır. Sonuçlar literatür ışığında tartışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Investigation Of The Relationship Between Social Media Addiction and Ruminative Thinking Style In Adults
2024
Dergi:  
Asos Journal
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to examine the relationship between social media addiction and ruminative thinking style in adults. The study was conducted with a total of 250 adult individuals, 154 of whom were female (61,6%) and 96 of whom were male (38,4%) living in Istanbul. Social Media Addiction Scale and Ruminative Thinking Style Scale were used in the study. Pearson product-moment correlation, independent samples t-test and One-Way Analysis of Variance (ANOVA) were used in the data analysis of the study. According to the results of the study, a moderate, positive and significant relationship was found between social media addiction and ruminative thinking style. In addition, as the duration of social media use increased, it was observed that the level of social media addiction and ruminative thinking increased. However, the level of social media addiction and ruminative thinking did not create a significant difference in terms of gender, marital status, education and income level. The results were discussed in the light of the literature.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Asos Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 5.146
Atıf : 9.758
2023 Impact/Etki : 0.075
Asos Journal