Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 18
 İndirme 1
Osmanlı Dönemi Kuzey Arabistanı’nda bir Arkeolojik Buluntu: Medâin-i Sâlih’teki Nabatî Güneş Saati*
2023
Dergi:  
Osmanlı Bilimi Araştırmaları
Yazar:  
Özet:

Bu yazı John F. Healey’in Syria dergisinde (cilt 66, sayı 1/4) 1989 yılında yayımladığı “A Nabataean Sundial from Madā’in Sāliḥ” başlıklı makalesinin Türkçe çevirisidir. J. F. Healey’in bu makalesindeki amacı, Arap Yarımadası’nın Hicaz bölgesinde yer alan ve İslâm öncesi arkeolojik sit alanı olan Medâin-i Sâlih’teki (Hegra antik kenti) Nabatî güneş saatine dikkat çekmek ve Şam (Suriye) yakınlarında bulunan Żümeyr’deki (ريمضلا) Nabatî sunağına eklentili güneş saati hakkında bilgi vermektir. Makalenin Türkçe çevirisi, Healey’in incelediği iki güneş saatini Türk okurlarına tanıtmak amacıyla yapılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

An Archaeological Find From Ottoman Northern Arabia: A Nabatean Sundial From Madā’in Sāliḥ”
2023
Yazar:  
Özet:

The present article addresses the Turkish translation of John F. Healey’s article titled “A Nabataean Sundial from Madā’in Sāliḥ” as originally published in the journal Syria (vol.66, nr. 1/4) in 1989. J. F. Healey’s purpose in writing this article was to draw attention to an important Nabataean sundial from Madā’in Sāliḥ in al-Hijr (ancient Hegrà), a pre-Islamic archeological site situated in the Hejaz area of the Arabian Peninsula. Healey also referred to the Nabataean altar from Dumayr near Damascus in Syria, which has had a sundial added to it. The Turkish translation was made to introduce Turkish readers to the two sundials Healey had studied.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Osmanlı Bilimi Araştırmaları

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 519
Atıf : 1.038
2023 Impact/Etki : 0.073
Osmanlı Bilimi Araştırmaları