Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 7
 İndirme 1
FARKLI YÖNTEMLERLE KONSERVE EDİLEN KÖRPE MISIR HASILININ KOYUNLARDA RUMİNAL FERMENTASYON ÜZERİNE ETKİSİ
2003
Dergi:  
Eurasian Journal of Veterinary Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, farklı yöntemlerle konserve edilen körpe mısır hasılının koyunlarda ruminal fermentasyon üzenne olan etkisini ortaya koymak amacıyla yapılmıştır. Araştırma, 6x6 Latin Kare Deneme Düzeninde ve 6 aylık aynı canlı ağırlıkta 6 baş ivesi ırkı erkek toklu üzerinde yürütülmüştür. Altı farklı konserve yöntemine göre, 6 farklı grup oluşturulmuştur Buna göre. mısır hasıllanndan biçildiği gün yaş olarak silolanan Y grubunu, 24-48 saat toprak üsütünde pörsütülerek sılolanan Pt grubunu, 24-46 saat çatı altında pörsütülerek silolanan Pç grubunu. HCI ile işlenmiş samanla karılarak (%20 saman + %80 yaş hasıl) silolanan Y+S grubunu, toprak üstünde kurutulan Kİ grubunu ve çatı allında kurutulan Kç grubunu oluşturmuştur. Fermantasyon ürünlerinden laktik asit düzeyi, HCI ile işlenmiş samanla karılarak silolanan grupta ve NH3-N düzeyi ise. yaş olarak silolanan grupta daha yüksek bulunmuştur. Rumen sıvısı pH'sı, her üç ölçümde de, kuru ot gruplannda silaj gruplarına göre yüksek çıkmış, en düşük değer, HCI ile işlenmiş samanla karılarak silolanan grupta saptanmıştır (p<0.05). NH3 konsantrasyonu ise, en yüksek değere yaş olarak silolanan grupta ulaşmış (p<0.05), diğer gruplar arasında pek fark görülmemiştir Toplam uçucu yağ asidi, asetik asil, propiyonik asit ve butirik asit konsantrasyonu, kuru ol gruplarında silaj gruplarına göre daha düşük bulunmuştur (p<0.05).

Anahtar Kelimeler:

null
2003
Yazar:  
0
2003
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Eurasian Journal of Veterinary Sciences

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.407
Atıf : 1.277
Eurasian Journal of Veterinary Sciences