Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 9
 İndirme 2
Ankara İlinde Avrupa Ayçiçeği Güvesi [Homoeosoma nebulellum (Den.&Schiff)]’nin Yabani Konukçu Bitkileri
2016
Dergi:  
Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çerezlik ayçiçeği ( Helianthus annuus L.) üretimi Ankara ilinde yaygın olarak yapılmaktadır. Palearktik bir tür olan Avrupa ayçiçeği güvesi, Homoeosoma nebulellum (Den. & Schiff.), ayçiçeğinin ana zararlılarındandır. Çerezlik ayçiçekleri yapısında fitomelanin miktarının az olması nedeniyle Avrupa ayçiçeği güvesi tarafından tercih edilerek yoğun bir zarara maruz kalmaktadırlar. Zararlının ayçiçeği dışındaki diğer konukçularını belirlemek amacıyla 2013-2014 yıllarında yabani bitkilerde surveyler yapılmıştır. Çalışmada tespit edilen yabani bitkiler ve bulaşma oranları; Eşekdikeni, Carduus nutans L. (%11); Galagan, Onopordum acanthium L. (%7); Kanaryaotu, Senecio vernalis Waldst. & Kit, (%1) ve Avusturya papatyası, Anthemis austriaca Jacq., (%1), olarak bulunmuştur. Avrupa ayçiçeği güvesi larvalarının belirlenen bu yabani bitkilerde beslendiği tespit edilmiştir. Bilhassa zararlının C. nutans (%11) ve O. acanthium’u (%7) konukçu olarak tercih ettiği ve beslendiği belirlenmiştir. Anthemis austriaca Jacq. ülkemizde bu zararlı için konukçu bitki olarak yeni kayıttır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 812
Atıf : 3.770
2023 Impact/Etki : 0.536
Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi