Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
TOPLUMSAL FARKINDALIK AMAÇLI BELGESEL FİLM YAPIMI VE ETKİLERİ: ERKEN ÇOCUKLUKTA ERKEN MÜDAHALE VE AİLE TEMALI DENEYSEL BİR ARAŞTIRMA
2023
Dergi:  
Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bireylerin embriyo hali ile başlayıp 72 ayı (6 yaşı) kapsayan erken çocukluk dönemlerinde yeterince ve/veya doğru yaklaşımlar ile desteklenememeleri, uzun vadede bireysel ve toplumsal başkaca büyük sorunlara öncüllük etmektedir. Ülkemizin de üyesi olduğu BM ve OECD gibi kuruluşlar, erken çocukluk müdahalelerini insani sermayeye yapılan yatırım olarak ele almakta ve üyelerini bu alanda yatırım yapmaya teşvik etmektedirler. Ülkemizin, erken çocukluk dönemi ile ilgili geliştireceği müdahale programları ile sosyoekonomik denkliğinde olduğu diğer dünya ülkeleri ile aynı seviyeye gelmesi ve toplumsal doğru farkındalıkların yapılabilmesi, büyük önem taşımaktadır. Belgesel film çekimleri, doğal mekân ve gerçek insan hikayeleri kullanılarak bir sorun ve altında yatan gerçeklerin aktarılması esası ile gerçekleştirilmektedir. Bu da belgeselin izleyicinin sorun karşısındaki tutumunu sorgulatmak ve belli bir yönde etkilemek amacı ile örtüşmektedir. Proje kapsamında, erken çocukluk dönemi riskleri ve erken müdahale uygulamaları konusunda farkındalık yaratma amaçlı bir belgesel film yapımı gerçekleştirilmiştir. Bu film, konuyla ilgili farkındalık çalışmalarının hedef kitlesine uygun bireylere gösterilmiştir. Belgesel filmin toplumsal farkındalık yaratmadaki etkisini ölçümlemek için ise proje kapsamında deneysel bir araştırma yürütülmüştür. Öntest – sontest karşılaştırmasına dayalı deneysel araştırma, projenin en temel akademik çıktısıdır. Bunun yanı sıra, dijital ortamlarda ilgili hedef kitlelerle paylaşılacak olan belgesel film yapımı, projenin toplumsal fayda odaklı çıktısı olarak değerlendirilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 11
Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi