Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 3
ORTA GELİR TUZAĞI’NIN TÜRKİYE EKONOMİSİ ÜZERİNE ETKİLERİ AMPİRİK BİR DEĞERLENDİRME (1980-2019)
2021
Dergi:  
Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Orta gelir tuzağı, düşük gelir düzeyinden hızlıca orta gelir düzeyine çıkan fakat bu düzeyde uzun yıllar boyunca kalarak, yüksek gelir grubuna çıkamayan ülkeleri belirtmek amacıyla kullanılan iktisadi bir terimdir. Dünya Bankasının 2007 yılında “Doğu Asya Rönesans’ı Ekonomik Gelişme İçin Fikirler” adlı raporunda bu kavram ortaya çıkmıştır. Türkiye’nin 1980-2019 dönemi için yıllık veriler kullanılarak orta gelir tuzağını etki eden değişkenlerin, orta gelir tuzağının kişi başına düşen gayri safi yurtiçi hasılanın yıllık büyüme oranı, enflasyon oranı, dışa açıklık oranı, yatırım ve tasarrufun yıllık değişim değerleri kullanılmıştır. Yapılan zaman serisi analizinde değişkenler arasındaki ilişki sırasıyla ADF (Augmented Dickey-Fuller) birim kök testi, Johansen eştümleşme ve Granger nedensellik yöntemleriyle araştırılmıştır. Yapılan çalışmada yatırımlardan orta gelir tuzağına doğru tek yönlü nedensellik ilişki tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi