Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 109
 İndirme 16
Pieter Brueghel: Ölümün Zaferi
2017
Dergi:  
İnönü Üniversitesi Kültür ve Sanat Dergisi
Yazar:  
Özet:

Sanatsal gelişim toplumsal yapının gelişimiyle ilişkilidir. Sanatçılar yaşadıkları toplumlardan ayrı düşünülemezler. Birey olarak içinde yaşadığı toplumun bir üyesi olan sanatçı, toplumun vazgeçilmez bir parçasıdır. Bu nedenle bir anlamda toplumun aynası olan sanatçılar, toplumun varoluşuyla ilgilendikleri gibi yok oluşlarıyla da ilgilenmişlerdir. Çünkü varoluş ve yok oluş yani ölüm biri diğeriyle anlam kazanan dünya gerçeğinin iki boyutudur. Evrensel bir gerçek olan ölüm, tüm sanatçılar gibi Pieter Brueghel (1525-1569)’inde resimlerine konu olmuştur. Ölümün ürkütücü yüzü, sanatçının Ölümün Zaferi isimli resminde tüm çarpıcılığıyla gözler önüne sermiştir. Bu araştırmada, sanatçının 1562 yılında yaptığı İspanya/Madrid’teki Prado Müzesinde bulunan Ölümün Zaferi (The Triumph of Death) isimli çalışması orijinal eser üzerinden içindeki imgeler, bu imgelerin sembolik anlamları ve tüm çalışmanın izleyicide bıraktığı anlamsal boyutlar irdelenmeye çalışılacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












İnönü Üniversitesi Kültür ve Sanat Dergisi
İnönü Üniversitesi Kültür ve Sanat Dergisi