Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 115
 İndirme 16
MARİLER ve MARİ DİLİ ÜZERİNE NOTLAR
2013
Dergi:  
Tehlikedeki Diller Dergisi
Yazar:  
Özet:

Mari dili (Ural dil ailesinin Fin-Ugor grubuna dahildir ve Mordvin dili ile beraber Fin dillerinin Volga alt grubunu oluşturur. Çeremisçe olarak da bilinen Marice, Rusya’da yaşayan azınlık bir grubun dilidir. Mariler çoğunlukla Volga bölgesindeki Mari El Cumhuriyeti’nde yaşamaktadır.Ayrıca Başkurdistan ve Tataristan’da da önemli Mari azınlıkları bulunmaktadır. Bu çalışmada konuşurlarının gitgide azaldığı Fin-Ugor dillerinden Marice hakkında bilgi verilecek ve bu dil yok olma tehlikesi, sosyolinguistik durum ve Türk dilleri ile etkileşimi gibi konular kapsamında da değerlendirilecektir.

Anahtar Kelimeler:

Mary and Mary's Words
2013
Yazar:  
Özet:

The Mari language (Ural language family belongs to the Finnish-Ugor group and forms the Volga subgroup of the Finnish languages along with the Mordvin language. Marice is the language of a minority group living in Russia. The Marians mostly live in the Marian Republic in the Volga region.There are also significant Marian minorities in the capital Kurdistan and Tataristan. This study will provide information about Marice from the Finnish-Ugor languages where speakers are increasingly reduced and will also be evaluated in the context of topics such as the risk of extinction of this language, the sociolinguistic situation and the interaction with the Turkish language.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Tehlikedeki Diller Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 306
Atıf : 254
Quarter
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı
Q4
512/520

Tehlikedeki Diller Dergisi