Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 15
 İndirme 2
Functional Analysis of Linking Adverbials in Chemistry and English Language Teaching
2023
Dergi:  
Colombian Applied Linguistics Journal
Yazar:  
Özet:

Linking adverbials are important linguistic features that signal a cohesive link between parts of the discourse. This study intends to explore the frequencies and discourse functions of linking adverbials in research articles across two disciplines: English Language Teaching and Chemistry. To this end, a corpus of 40 research articles from each discipline were selected from high-prestige journals recommended by successful researchers in the respective fields. The selected research articles were taken from the 2018-2019 issues of the journals. Liu's (2008) updated and widely recognized classification of linking adverbials was employed to identify linking adverbials. Findings revealed the disciplinary differences concerning frequencies and functions of linking adverbials and categories and subcategories of linking adverbials. By comparing the results of this study with previous literature, it could be concluded that frequencies and functions of linking adverbials are imposed by the nature of discipline and genre.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Colombian Applied Linguistics Journal

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 253
Atıf : 143
Colombian Applied Linguistics Journal