Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 3
Pfeifer, Helen. Empire of Salons: Conquest and Community in the Early Modern Ottoman Lands. Princeton: Princeton University Press, 2022
2024
Dergi:  
Kadim
Yazar:  
Özet:

Helen Pfeifer’ın Empire of Salons (Mecâlis İmparatorluğu) adlı eseri, Osmanlı meclislerinin (örneğin ulema, şuara, udeba meclisleri) Arapça konuşulan toprakların Osmanlı Devleti’ne entegrasyonundaki rolünü analiz etmek için entelektüel ve sosyal tarih araçlarını kullanır. Pfeifer, temel olarak Arapça ve Osmanlı Türkçesi kaynaklara dayanan eserinde Şam merkezli âlimlerden olan Bedreddin Gazi (1499-1577) ve aile fertlerinin sosyal ağlarını ele alarak meclislerinin, 16. yüzyılda yeni ve fetih sonrası Osmanlı gerçekliklerini yönlendirerek Araplar ve Rumiler için merkezi bir öneme sahip olduğunu göstermektedir.

Anahtar Kelimeler:

0
2024
Dergi:  
Kadim
Yazar:  
Özet:

Helen Pfeifer’s Empire of Salons employs the tools of intellectual and social history to analyze the role that salons played in the integration of the Arabic-speaking lands into the Ottoman Empire. Based primarily on Arabic and Ottoman Turkish sources, Pfeifer uses the figure of the Damascus-based scholar Badr al-Dīn al-Ghazzī (1499-1577) and the members of his family and network to demonstrate that salons were of central importance to both Arabs and Rumis as they navigated the new, post-conquest realities of the 16th century.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Kadim

Dergi Türü :   Uluslararası

Kadim