Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 6
DEVLET: SİYASET SOSYOLOJİSİ EKSENİNDE KURAMSAL BİR DEĞERLENDİRME
2023
Dergi:  
Fırat Üniversitesi Uluslararası İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüzde devlet olgusu üzerine yapılan tartışmalar büyük oranda ulus-devlet, küresel sistem projeleri etrafında dönmektedir. Bu çalışmada, devlet olgusu siyaset sosyolojisi bağlamında, siyaset-toplum ilişkisi ekseninde ele alınmaktadır. Ulus-devlet ve küresel siyaset kavramı uluslararası siyasî-ekonomik yapılanmalar ve etkileri, küresel politikalar ve imparatorlukların çöküşü çerçevesinde tartışılmaktadır. Bu kapsamda “ulus-devletin sonu mu”, “ulusal hükümetlerin kendi ekonomilerini kontrol edemediği bir dönemde ulus-devletin bir geleceği var mı”, “bilişim teknolojilerinin baş döndürücü bir hızda ilerlediği bir dünyada sınırsız bir dünya devleti mümkün mü” sorularına günümüzdeki durum göz önünde bulundurularak cevap aranmaktadır. Son tahlilde, sınırsız dünya devleti fikrinin bir efsaneden ibaret olduğu bu projenin önündeki en büyük engelin ulus-devlet ve hâlen en etkili düşünce akımlarından olan “milliyetçilik” fikrinin olduğu millî-manevî değerleri, milleti ve millî kültürü yok sayan bir dünya siyasetinin mümkün olmadığı anlaşılmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

The State: A Theoretical Evaluation On The Axis Of Political Sociology
2023
Yazar:  
Özet:

Today, the debates on the state phenomenon mostly revolve around the nation-state and global system projects. In this study, the phenomenon of the state is discussed in the context of political sociology, in the axis of politics-society relationship. The concept of nation-state and global politics; international political-economic structures and their effects are discussed within the framework of global policies and the collapse of empires. In this context, “Is it the end of the nation-state?”, “Is there a future for the nation-state at a time when national governments cannot control their own economies?”, “Is an unlimited world state possible in a world where information technologies are advancing at a dizzying pace?” The answers to these questions were sought by considering the current situation. In the final analysis, the idea of an unlimited world state is just a myth; The biggest obstacle to this project is the idea of the nation-state and "nationalism", which is still one of the most influential currents of thought; because it has been understood that a world politics that ignores national-spiritual values, nation and national culture is not possible.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Fırat Üniversitesi Uluslararası İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Fırat Üniversitesi Uluslararası İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi