Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
Dalcroze Yaklaşımı ve Erken Çocukluk Müzik Eğitimi için Önerileri
2024
Dergi:  
Alanyazın
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma Dalcroze' un önerilerinden hareketle yaklaşımının anlaşılmasına ve erken çocukluk müzik eğitiminin zenginleştirilmesine yardımcı olacak önemli bilgiler sunmak amacıyla hazırlanmıştır. Çalışmada öncelikle Emile Jaques-Dalcroze' un yaşamı ve Müzik eğitim yaklaşımından bahsedilmiş sonrasında da erken çocukluk döneminde müzik eğitiminin çocuğun tüm gelişim alanlarına yapmış olduğu katkıları yurt içi ve yurt dışı çalışmalarla desteklenerek açıklanmıştır. Son olarak da Emile Jaques- Dalcroze’ un 1931 yılında 3. Basımı yapılan "Rhythm, Music and Education" isimli kitabının "Music and The Child " bölümünde çocuklara yönelik müzik eğitimi konusunda öğretmenler ve ebeveynler için sunduğu öneriler alanda yapılan bilimsel yayınlarla desteklenerek açıklanmıştır. Bu çalışmanın odağında sadece Dalcroze' un yöntemiyle ilgili kuramsal bilgiler sunmanın dışında yaklaşımı ebeveyn ve öğretmenler için uygulanabilir eğitim önerileriyle daha anlaşılır kılmak yer almaktadır. Dalcroze' un önerilerinden hareketle, erken çocukluk müzik eğitimini zenginleştirmek ve eğitimcilere, öğretmenlere ve ebeveynlere pratik rehberlik sağlamak adına önemli bilgiler sunmaktadır. Dolayısıyla Emile Jaques-Dalcroze' un erken çocukluk müzik eğitimini içeren önerilerinin önemli bir rehberlik kaynağı olabileceği düşünülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Dalcroze Approach and Recommendations For Early Childhood Music Education
2024
Dergi:  
Alanyazın
Yazar:  
Özet:

This study has been prepared with the aim of providing essential information to enhance the understanding of Dalcroze's approach and enrich early childhood music education based on his recommendations. The study begins by discussing the life of Emile Jaques-Dalcroze and his approach to music education. Subsequently, the contributions of music education in early childhood to various developmental domains of the child are elucidated, supported by both domestic and international studies. Finally, the recommendations for music education for children presented by Emile Jaques-Dalcroze in the "Music and The Child" section of his book "Rhythm, Music and Education," which was published in its third edition in 1931, are explained with the support of scientific publications in the field. Beyond providing theoretical information solely related to Dalcroze's method, the focus of this study is to make the approach more understandable for parents and teachers by offering practical educational suggestions. Building upon Dalcroze's recommendations, the study aims to provide important insights to enrich early childhood music education and offer practical guidance to educators, teachers, and parents. Therefore, it is considered that Emile Jaques-Dalcroze's recommendations on early childhood music education could serve as a significant source of guidance.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Alanyazın

Dergi Türü :   Ulusal

Alanyazın