Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
Future of European Security Policies: Is Geopolitical Europe Possible?
2024
Dergi:  
Ankara Avrupa Çalışmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Since the aftermath of World War II, the pursuit of European autonomy in ensuring its security began with the 1950s French proposal for a pan-European defense force, though never realized. The Lisbon Treaty facilitated Union representation as a legal entity and introduced Permanent Structured Cooperation (PESCO) to deepen defense ties. Geopolitical ambitions increased with von Der Leyen's 2019 call for a Geopolitical Commission, preceding the Russia-Ukraine conflict. Global geopolitical shifts amplify the need for a robust European role. However, EU's historical struggle in forging a strong security policy fuels skepticism. This study assesses the EU's foreign policy in the Mediterranean and Black Sea amidst regional turmoil, employing a neo-classical realist lens and a global perspective.

Anahtar Kelimeler:

0
2024
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Ankara Avrupa Çalışmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 300
Atıf : 844
2023 Impact/Etki : 0.06
Ankara Avrupa Çalışmaları Dergisi